Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun ravintolarajoituksia purettiin, suomalaiset ryntäsivät ABC-asemien noutopöytään – Jäätelön menekki kolminkertaistui viime kesäkuuhun verrattuna

Ravintoloiden koronarajoitusten purku sai suomalaiset ryntäämään ABC-asemien noutopöytään. ABC-buffetit tuplasivat heti myyntinsä, kun ruokaa sai taas itse annostella, tiedottaa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK.

– Ihmiset liikkuvat selkeästi vapautuneemmin ja rennommin, mutta osaavat huolehtia turvallisuudesta fiksusti. Käsidesiautomaatit ovat kovassa käytössä ja turvaväleistä huolehditaan. Kotimaanmatkailun suosio näkyy selkeästi, sillä liikenne valtaväylillä on vilkastunut ja mökkiläiset liikkuvat, kertoo tiedotteessa liikennemyymäläpäällikkö Kirsti Partti Viitasaaren ABC-asemalta Keski-Suomesta.

Myös vitriineistä saa nyt ottaa ruoka- ja juomatuotteista itse. Erityisen suosituksi vitriinituotteeksi ovat SOK:n mukaan nousseet Arnoldsin donitsit.

Hellekelitkin ovat näkyneet: jäätelön myynti on ollut jopa kolminkertaista verrattuna vastaavaan aikaan viime kesänä. Jäätelöä on ostettu myös nelijalkaisten kavereiden viilennykseksi.

– Koirille on ostettu etenkin pehmistä, kertoo tiedotteessa Sonja Kankaanpää Kristiinankaupungin ABC:lta.

Koronarajoitusten höllennyttyä ABC-asemilla alkavat avautua myös sisäleikkitilat.

Riittävän turvaetäisyyden varmistamiseksi tilaan päästetään rajattu määrä leikkijöitä ja leikkipaikkojen yhteydessä on selkeä hygieniaohjeistus sekä käsidesejä. Leikkipaikat puhdistetaan SOK:n mukaan useamman kerran päivässä.