Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin

Pasilassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Triplan ikkunoihin maaliskuussa sytytetty jättisydän on ollut yksi Helsingin näkyvimmistä ja valokuvatuimmista korona-ajan symboleista.

Valot syttyivät 27. maaliskuuta ja ne sammuivat viime yönä. Väliin mahtui siis yhteensä 95 päivää.

– Ajatuksena oli ilahduttaa ja luoda toivoa kaikille ohikulkijoille haasteellisina aikoina, sanoo hotellinjohtaja Hanna Riihimäki.

Sydän muodostui 22 ikkunasta. Kuinka kuvio toteutettiin? Saatiinko se tehtyä tietokoneohjelmoinnilla vai pitikö ihmisen käydä joka huoneessa laittamassa valot päälle.

– Kuvio toteutettiin ihan perinteisin keinoin: piirsin kuvan ja laitoin tarvittavat valot päälle. Meille oli iso asia, että tämän pienen teon kautta koko hotellin tiimi koki että voimme herättää lämpimiä tunteita, vaikka hotelli oli hetken suljettuna, Riihimäki kertoo.

Hotellissa odotetaan uutta avaamista erityisellä innolla, koska alkuvuonna valmistunut hotelli ennätti olla ennen koronaa auki vain reilut kaksi kuukautta.