Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Murhamies selviämässä 11 vuodella elinkautisesta – käytti julmassa verityössä vesuria

Helsingin hovioikeus on päättänyt, että parikymppisenä samanikäisen tuttunsa vuonna 2011 murhannut mies pääsee ehdonalaiseen vankeuteen kesäkuussa 2022. Hän tulee tuolloin suorittaneeksi elinkautistuomiotaan noin 11 vuotta. Miehen saama elinkautistuomio käsitti rangaistukset myös kahdesta ryöstöstä, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, kotirauhan rikkomisesta, rattijuopumuksesta ja lievästä maksuvälinepetoksesta. Mies oli käyttänyt surmatyössä vesuria ja kuristanut uhriaan vyöllä. Teko tapahtui Huittisissa.

Hovioikeuden päätöksen mukaan miehen vapauttamista ehdonalaiseen puolsivat miehen rangaistusajan suunnitelman onnistuminen sekä käytöksen moitteettomuus. Vankeusaikana mies on aloittanut ammattitutkinnon suorittamisen sekä työskennellyt vankilan ulkopuolella, mikä hovioikeuden arvion mukaan edistää hänen mahdollisuuksiaan suoriutua siviilielämän vaatimuksista.

Hovioikeuden päätös ei ollut yksimielinen: asiasta eri mieltä olleen hovioikeuden jäsenen mukaan miehelle syyksi luettua murhaa oli pidettävä omassa rikoslajissaankin törkeänä ottaen huomioon teon kesto sekä sen raakuus ja julmuus.

Alle 21-vuotiaana rikoksen tehneiden ja Helsingin hovioikeuden tai korkeimman oikeuden vapauttamien elinkautisvankien keskimääräinen vankeusaika on tällä hetkellä noin 13 vuotta 7 kuukautta.