Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin ilmestyi 8-metrinen Donald Trump -muraali – tästä on kyse

Tsekkiläinen katutaiteilija ChemiS maalaa Itä-Pasilan Asemapäällikönkadulle parhaillaan 8 metriä korkeaa muraalia.

Parkkihalliin vievän hissin ulkoseinään on maalattu kuusi ihmistä, jotka ovat hautautuneet sosiaalisesta mediasta tuttuihin brändeihin.

Esimeriksi Donald Trump heristelee sormeaan Twitter-logojen keskellä ja klovni murjottaa Youtuben ikonisten play-logojen keskellä. Yhden surullisen ihmisen edessä on kasa Facebookin tykkäys-peukkuja.

– Se on somemaailmaa kritisoiva teos, sanoo Helsinki Urban Art -katutaideyhdistyksen tuottaja Jaakko Blomberg.

Itä-Pasila tunnetaan Helsingin kenties suurimpana katutaidekeskittymänä. Alueella on yhteensä yli 50 teosta.

ChemiS on kritisoinut internetmaailmaa ennenkin. Pari vuotta sitten läheiselle Resiinakujalle valmistui teos, jossa Angry Birds -hahmot kävivät käsiksi älypuhelimella pelaaviin lapsiin.

Hurjasta kuvituksesta huolimatta Angry Birds -maalaus on ollut lapsiperheiden suosiossa, koska oikeasta kulmasta katseltuna siihen syntyy jännittävä 3D-syvyysvaikutelma. Angry Birds -muraali maalattiin tänä kesänä osittain uudelleen, koska se on kaivannut kunnostusta.

Muraali on osa Concreate Urban Art -festivaalia, joka jatkuu 8. elokuuta saakka.

Kotimaiset ja ulkomaiset katutaiteen huippunimet tekevät viikon ajan taidetta ympäri Itä-Pasilaa.

Keskiviikkona 5. elokuuta Kasöörinkadun sisäpihalla on Viv Magian ja Sergio Castrillon performanssiesitys, joka yhdistää livemaalauksen ja sellomusiikin.