Helsinkiin ilmestyi 8-metrinen Donald Trump -muraali – tästä on kyse

Tsekkiläinen katutaiteilija ChemiS maalaa parhaillaan Pasilan Asemapäällikönkadulle muraalia, joka kritisoi sosiaalista mediaa. Maalauksessa voi nähdä Donald Trumpin lisäksi lukuisia sosiaalisen median brändejä. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Tsekkiläinen katutaiteilija ChemiS maalaa Itä-Pasilan Asemapäällikönkadulle parhaillaan 8 metriä korkeaa muraalia.

Parkkihalliin vievän hissin ulkoseinään on maalattu kuusi ihmistä, jotka ovat hautautuneet sosiaalisesta mediasta tuttuihin brändeihin.

Esimeriksi Donald Trump heristelee sormeaan Twitter-logojen keskellä ja klovni murjottaa Youtuben ikonisten play-logojen keskellä. Yhden surullisen ihmisen edessä on kasa Facebookin tykkäys-peukkuja.

– Se on somemaailmaa kritisoiva teos, sanoo Helsinki Urban Art -katutaideyhdistyksen tuottaja Jaakko Blomberg.

Itä-Pasila tunnetaan Helsingin kenties suurimpana katutaidekeskittymänä. Alueella on yhteensä yli 50 teosta.

ChemiS on kritisoinut internetmaailmaa ennenkin. Pari vuotta sitten läheiselle Resiinakujalle valmistui teos, jossa Angry Birds -hahmot kävivät käsiksi älypuhelimella pelaaviin lapsiin.

Hurjasta kuvituksesta huolimatta Angry Birds -maalaus on ollut lapsiperheiden suosiossa, koska oikeasta kulmasta katseltuna siihen syntyy jännittävä 3D-syvyysvaikutelma. Angry Birds -muraali maalattiin tänä kesänä osittain uudelleen, koska se on kaivannut kunnostusta.

Itä-Pasilan Angry Birds -muraali kunnostettiin heinäkuussa. Kun maalausta katsoo tietystä kulmasta, syntyy 3D-vaikutelma. Aapo Siippainen

Muraali on osa Concreate Urban Art -festivaalia, joka jatkuu 8. elokuuta saakka.

Kotimaiset ja ulkomaiset katutaiteen huippunimet tekevät viikon ajan taidetta ympäri Itä-Pasilaa.

Keskiviikkona 5. elokuuta Kasöörinkadun sisäpihalla on Viv Magian ja Sergio Castrillon performanssiesitys, joka yhdistää livemaalauksen ja sellomusiikin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.