Helsingin ydinkeskustaan ilmestyi erikoinen viherilmiö – syynä 80-vuotispäivät

Keidas on nähtävillä 6. syyskuuta asti. Koptercam / Amos Rex
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsingin ydinkeskustaan Lasipalatsinaukiolle on ilmestynyt kahdeksastakymmenestä kasvitornista koostuva puutarhainstallaatio. Ilmestyksen taustalla on 80 vuotta täyttävä taidemuseo Amos Rexin omistaja Konstsamfundet. Keidas-nimisen installaation myötä Konstsamfundet haluaa tuoda ihmisille vehreän kohtaamispaikan keskelle kaupunkia ja luoda uskoa tulevaisuuteen, kerrotaan Amos Rexin tiedotteessa.

Keidas ilmestyi Lasipalatsiaukiolle. Amos Rex

Keidas koostuu kahdeksastakymmenestä puisesta kehikosta, jotka on täytetty yli kolmellakymmenellä eri yrtillä, syötävällä kukalla ja vihanneksella. Kasvitorneissa kasvaa muun muassa orvokkeja, chilejä, tomaatteja, mansikoita, persiljaa, salviaa, laventelia, minttua ja nuoria omenapuita. Puut ovat viittaus Amos Andersonin kesäpaikkaan Kemiönsaaren Söderlångvikissa, jossa viljellään edelleen omenoita. Keitaan päättyessä kaikki kasvit ja rakennusmateriaalit hyötykäytetään.

– Amos Rexin idea on alusta saakka ollut, että aukio on olennainen osa taidemuseota. Nyt, kaksi vuotta museon avaamisen jälkeen pääsemme toteuttamaan tätä ideaa installaation muodossa, sanoo museonjohtaja Kai Kartio tiedotteessa.

Keidas on esillä 6. syyskuuta asti. Amos Anderson perusti Föreningen Konstsamfundetin vuonna 1940 ja määräsi testamentissaan yhdistyksen ainoaksi perillisekseen. Konstsamfundet toteuttaa tarkoitustaan muun muassa ylläpitämällä taidemuseo Amos Rexiä.

Museobuumi jyllää yhä Helsingissä – Kiasma paukuttaa uuden ennätyksen

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha järjestää maksuttomia opastuskierroksia

Salainen paratiisi vain 2 kilometriä Helsingin ydinkeskustasta – täällä lumoavat kansallisromantiikka ja kukkaloisto

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut