Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myöhästymiset ja eksymiset ovat lisääntyneet Malminkartanon hammashoidossa – "Ihmiset eivät löydä perille"

Hammashoito: Malminkartanon hammashoitola on saanut palautetta heikosta opastuksesta.

Kannelmäkeläinen äiti pyysi apua sosiaalisessa mediassa, kun hänen teini-ikäinen lapsensa ei meinannut löytää Malminkartanon hammashoitolaan. Vastaus tuli pikaisesti: terveysaseman 2 krs.

– Ok kiitos! Vähän menee tiukille, nainen vastasi.

Myös kuva rakennuksesta auttoi eteenpäin. Lapsen äiti ihmetteli, kuinka teini-ikäinen ei löydä yhtä ovea, mutta pari keskusteluun liittynyttä kertoo, että heilläkin on vastaavia kokemuksia.

– Ei tuonne kauhean helppo ollut löytää. Itsekin pyörin pihalla kymmenen minuuttia. Tuo sinun kuva oli hyvä, siitä varmasti on apua. Olisipa itsellänikin ollut aikoinaan samantapainen kuva, niin olisi selvinnyt tehtävästä, yksi kommentoi keskustelua.

– Hieman kauempaa tulevat eivät välttämättä löydä paikalle helposti, hän jatkaa.

Toinen kommentoi, että on tosiaan itsekin monesti opastanut sinne etsijöitä.

Lue myös: Helsingin 33 hammashoitolasta vain 4 toiminnassa, henkilöstöä siiretty muihin tehtäviin – "Epidemiassa kuntalaisen oma vastuu suunsa terveydestä korostuu"

Myös Helsingin kaupungin laaduntarkkailijat raportoivat Malminkartanon hammashoitolassa olevan kehittämisen varaa opasteissa sekä saapumisen ja ilmoittautumisen selkeydessä. Laaduntarkkailijoiden loppuraportointi on kuitenkin vielä kesken, eikä havaintoja olla jaettu kohteisiin.

Terveysasemalla poikkeava Marika Vehosalmi on paikallinen, eikä siksi koe, että hammashoitolaan olisi vaikea löytää.

– Olen kyllä kuullut, että ihmiset eivät löydä perille. Kieltämättä opasteita voisi olla enemmän esimerkiksi tuolla juna-asemalla, hän sanoo.

Vehosalmi sanoo itse katsovansa Google Mapsista kuvia paikasta, jonne on menossa ensimmäistä kertaa.

Lue myös: Helsinkiläisen hammashoitolan kokeilu ei toiminut aivan kuten paperilla oli suunniteltu –  "Työn flow herpaantui"

Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon johtajahammaslääkärin Nora Hiivala selvitti asiaa Helsingin Uutisten yhteydenoton jälkeen.

– Saamani tiedon mukaan Malminkartanon hammashoitolassa on lähiaikoina huomattu esiintyneen enemmän ”eksymisiä” ja myöhästymisiä. Yhtenä syynä on todennäköisesti se, että toimintamme on ollut koronaepidemian vuoksi tehtyjen toiminnanmuutosten ja henkilöstön lomakaudesta johtuen vielä kesäaikana osittain supistettua, hän kertoo.

Helsingissä on tällä hetkellä auki 12 hammashoitolaa, joista Malminkartano on yksi. Näin ollen potilaita on tullut tavanomaista enemmän ympäri kaupunkia ja moni on tullut hoitolaan ensimmäistä kertaa.

– Terveysaseman ja neuvolan asiakkaat ovat enemmän ”paikallisia”, joten ongelma korostuu hammashoidossa. Aikuisasiakkaille vapaata aikaa tarjotaan usein hammashoitolasta, jossa ensimmäinen vapaa aika on tarjolla.

Terveysasemaopasteina on viitta tontin kulmalla ja kyltti terveysaseman seinällä.

– Hoitolan henkilökunnan mukaan opasteita voitaisiin mahdollisesti lisätä esimerkiksi olennaisiin risteyksiin ja juna-asemalle. Olemme nyt vieneet asian eteenpäin käsiteltäväksi opasteista vastaavalle taholle.

Alunperin apua pyydelleen äidin teini-ikäinen lapsi löysi viime tipassa oikeaan osoitteeseen.

Ennen sosiaalista mediaa hän yritti kysyä ajanvarauksen kautta neuvoa, mutta sieltä sanottiin, ettei asia koske heitä.

Lue myös: Pilaantuvatko hampaat lasten suuhun? Kokenut hammaslääkäri on huolissaan valinnanvapaudesta

Lue myös: Helsingin hammashoito yhä suurissa vaikeuksissa – Laskuja ei ole lähetetty kuukausiin, puheluruuhkia purettu jopa lauantaisin