Hans Välimäen uusi ravintola nappasi nimen kurvikkaalta seksisymbolilta – "Seksikäs bistro-brasserie"

Keittiömestarit Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen avaavat Helsingin Kluuvikatu 1:een uuden Bardot-ravintolan lokakuun alussa. Perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä ammentava ja klassista keittotaitoa esittelevä ravintola tulee tiedotteen mukaan erikoistumaan kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin. Nimi on napattu yhdeltä 1950–60-lukujen tunnetuimmalta seksisymbolilta eli ranskalaisnäyttelijä Brigitte Bardot'lta, joka tunnetaan myös kirjainyhdistelmällä BB.

– Tämä BB tarjoaa nimensä mukaisesti kaikille vähän kaikkea ja joskus jopa liikaakin, kertoo Välimäki tiedotteessa, jossa hän kuvailee uutuusravintolaa myös sanoilla "kuplivan seksikäs bistro-brasserie".

Bardot'sta saa kuitenkin myös liharuokia. Bardot'ssa Välimäki palaa juurilleen, eli sen keittiön pariin, mistä kaikki hänen kohdallaan aikanaan alkoi. Välimäki saavutti luotsaamalleen Chez Dominique -ravintolalle ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 2001. Vuonna 2003 sille myönnettiin toisena ravintolana Pohjoismaissa kaksi Michelin-tähteä, jotka ravintola piti historialliset yksitoista vuotta, kunnes Välimäki koki ravintolalegendan tulleen tiensä päähän, kerrotaan tiedotteessa.

Uusi ravintola rakentuu drinkki- ja odottelubaareineen lähes 150 vuotta vanhaan liiketilaan Helsingin ydinkeskustaan. Tilassa on viime vuosina toiminut vaateliike ja kauneushoitola. Vuonna 1883 valmistuneen uusrenessanssityylisen Grönqvistin talon katukerroksen holvikaaret luovat 80-paikkaiselle ranskalaistyyppiselle ravintolalle historialliset puitteet.

– Annosten ohella tunnelma on tärkeä osa ravintolaelämystä ja tiedän, että ranskalaisen lämmön ja rakkauden taikominen suomalaisen syysmyrskyn ja loskan keskelle kuulostaa haastavalta, Välimäki jatkaa tiedotteessa.

Hän avaa Bardot-ravintolansa yhdessä yhtiökumppaniensa Arto Rastaan, Miika Lönnin ja vaimonsa Maria Von Graevenitz-Välimäen kanssa. Välimäen ja Rastaan ensimmäinen yhdessä luotsaama ravintola on Helsingin Mikonkadulle viime vuonna avattu Penélope.

Vorschmack vegeksi – meilahtelaisravintola teki Mannerheimin klassikosta rohkean version

Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"

Helsingin Sokokselle aukeaa 3 uutta ravintolaa – osa ruoasta peräisin alakerran S-marketista

"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille

Helsinkiin aukesi kesällä huima määrä uusia ravintoloita – tässä 10 mielenkiintoisinta ja yksi yllättävä harvinaisuus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut