Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hans Välimäen uusi ravintola nappasi nimen kurvikkaalta seksisymbolilta – "Seksikäs bistro-brasserie"

Keittiömestarit Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen avaavat Helsingin Kluuvikatu 1:een uuden Bardot-ravintolan lokakuun alussa. Perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä ammentava ja klassista keittotaitoa esittelevä ravintola tulee tiedotteen mukaan erikoistumaan kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin. Nimi on napattu yhdeltä 1950–60-lukujen tunnetuimmalta seksisymbolilta eli ranskalaisnäyttelijä Brigitte Bardot'lta, joka tunnetaan myös kirjainyhdistelmällä BB.

– Tämä BB tarjoaa nimensä mukaisesti kaikille vähän kaikkea ja joskus jopa liikaakin, kertoo Välimäki tiedotteessa, jossa hän kuvailee uutuusravintolaa myös sanoilla "kuplivan seksikäs bistro-brasserie".

Bardot'sta saa kuitenkin myös liharuokia. Bardot'ssa Välimäki palaa juurilleen, eli sen keittiön pariin, mistä kaikki hänen kohdallaan aikanaan alkoi. Välimäki saavutti luotsaamalleen Chez Dominique -ravintolalle ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 2001. Vuonna 2003 sille myönnettiin toisena ravintolana Pohjoismaissa kaksi Michelin-tähteä, jotka ravintola piti historialliset yksitoista vuotta, kunnes Välimäki koki ravintolalegendan tulleen tiensä päähän, kerrotaan tiedotteessa.

Uusi ravintola rakentuu drinkki- ja odottelubaareineen lähes 150 vuotta vanhaan liiketilaan Helsingin ydinkeskustaan. Tilassa on viime vuosina toiminut vaateliike ja kauneushoitola. Vuonna 1883 valmistuneen uusrenessanssityylisen Grönqvistin talon katukerroksen holvikaaret luovat 80-paikkaiselle ranskalaistyyppiselle ravintolalle historialliset puitteet.

– Annosten ohella tunnelma on tärkeä osa ravintolaelämystä ja tiedän, että ranskalaisen lämmön ja rakkauden taikominen suomalaisen syysmyrskyn ja loskan keskelle kuulostaa haastavalta, Välimäki jatkaa tiedotteessa.

Hän avaa Bardot-ravintolansa yhdessä yhtiökumppaniensa Arto Rastaan, Miika Lönnin ja vaimonsa Maria Von Graevenitz-Välimäen kanssa. Välimäen ja Rastaan ensimmäinen yhdessä luotsaama ravintola on Helsingin Mikonkadulle viime vuonna avattu Penélope.

Vorschmack vegeksi – meilahtelaisravintola teki Mannerheimin klassikosta rohkean version

Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"

Helsingin Sokokselle aukeaa 3 uutta ravintolaa – osa ruoasta peräisin alakerran S-marketista

"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille

Helsinkiin aukesi kesällä huima määrä uusia ravintoloita – tässä 10 mielenkiintoisinta ja yksi yllättävä harvinaisuus