Yllätyspaljastus: Helsingin keskustaan suunniteltiin tosissaan F1-osakilpailua – "Siitä olisi tullut huikea juttu"

Robert Lappalainen ja JJ Lehto Helsinki Thunderissa vuonna 1997. Marko Mäkinen

Mauri Nurmi

1990-luvun puolivälissä Helsingin keskustassa järjestettiin useita DTM-kilpa-autojen kilpailuita.

Helsinki Thunder-tapahtuma sai järjestelyiltään tunnustusta ja kansainvälistä kiitosta. Niin yleisöltä, kuljettajilta kuin kilpatalleilta. Helsinki Thunder -viikonloppu todellakin huomattiin Keski-Euroopassa.

– Neuvottelin Formula 1 -moguli Bernie Ecclestonen kanssa useaan kertaan. Sain häneltä kehut ja suuret kiitokset. Hänen mielestään Thunder oli paremmin järjestetty kilpailu kuin hänen oma GP-tapahtumansa, Helsinki Thunderin promottoori Robert Lappalainen toteaa nyt.

Promoottori tunnustaa, että Ecclestonen kanssa neuvoteltiin myös Formula 1 -kilpailun järjestämisestä Helsingissä. Tähtäimessä oli vuosi 2002. Lappalaisen visiossa F1-rata olisi kiertänyt Kaivopuiston edustalta Hernesaareen.

– Suunnitelma uudesta radasta ja tapahtumasta olivat valmiina. Siitä olisi tullut huikea juttu. Ehkä paljastan joskus kirjassani, miksi kuninkuusluokan GP-viikonloppu ei koskaan toteutunut.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut