Yllätyspaljastus: Helsingin keskustaan suunniteltiin tosissaan F1-osakilpailua – "Siitä olisi tullut huikea juttu"

1990-luvun puolivälissä Helsingin keskustassa järjestettiin useita DTM-kilpa-autojen kilpailuita.

Helsinki Thunder-tapahtuma sai järjestelyiltään tunnustusta ja kansainvälistä kiitosta. Niin yleisöltä, kuljettajilta kuin kilpatalleilta. Helsinki Thunder -viikonloppu todellakin huomattiin Keski-Euroopassa.

– Neuvottelin Formula 1 -moguli Bernie Ecclestonen kanssa useaan kertaan. Sain häneltä kehut ja suuret kiitokset. Hänen mielestään Thunder oli paremmin järjestetty kilpailu kuin hänen oma GP-tapahtumansa, Helsinki Thunderin promottoori Robert Lappalainen toteaa nyt.

Promoottori tunnustaa, että Ecclestonen kanssa neuvoteltiin myös Formula 1 -kilpailun järjestämisestä Helsingissä. Tähtäimessä oli vuosi 2002. Lappalaisen visiossa F1-rata olisi kiertänyt Kaivopuiston edustalta Hernesaareen.

– Suunnitelma uudesta radasta ja tapahtumasta olivat valmiina. Siitä olisi tullut huikea juttu. Ehkä paljastan joskus kirjassani, miksi kuninkuusluokan GP-viikonloppu ei koskaan toteutunut.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut