Mariannan ja Akun bisnesidea nujersi Sääntö-Suomen - oluen saa sihauttaa nyt parturin tuolissa

Yrittäminen: Marianna ja Aku yhdistivät unelmansa, mutta Sääntö-Suomessa liikeidean toteuttaminen oli haastavaa.

Kun asiakas istahtaa parturin penkkiin saksittavaksi, samalla sihahtaa olutpullon korkki auki.

Jätkäsaaressa asuva pariskunta Marianna ja Aku Ojala yhdistivät intohimonsa, josta syntyi Barbers & Beer Company.

Pitkään toiminimellä muissa yrityksissä toiminut Marianna oli jo kauan halunnut avata oman kiireettömän parturin, mutta kuitenkin pienellä twistillä.

– Mieheni on halunnut pitkään laittaa pienen oluthuoneen pystyyn. Siitä sitten saimme idean yhdistää unelmat. Ulkomailla ollessamme huomasimme, että muualla tällaista jo onkin, Marianna kertoo.

Haastatteluhetkellä Marianna oli yksin ottamassa asiakkaita vastaan ja tottuneesti tarjoilee asiakkaalle oluen. Tavallisesti puoliso Aku hoitaa baarin puolta, mutta hän on muualla asioilla.

 Onneksi emme olleet ihan ensimmäiset.

Jätkasaareen perustettu olutparturi on Mariannan mukaan yksi Suomen ensimmäisistä partureista, joka on saanut anniskeluoikeudet. Vastaavia on vain muutama, ainakin yksi Porvoossa ja toinen Oulussa.

– Silloin viitisen vuotta sitten tuli heti seinä vastaan, vaikka laki olisi sen mahdollistanutkin, puoliso Aku Ojala kertoo puhelimessa.

Vuonna 2018 alkoholilaki muuttui. Se madalsi kynnystä hakea anniskelulupaa muualle kuin ravintolaan. Muutoksen myötä henkilökunnalta ei vaadittu enää samanlaista pätevyyttä, vaan anniskelupassi riittää.

– Onneksi emme olleet ihan ensimmäiset Suomessa, jotka yhdistivät alkoholiluvat ja parturin. On aina vaikeampi saada lupia ensimmäisenä. Silti sai tehdä paljon paperihommia ja soitella moneen paikkaan, Marianna kuvailee.

Aku kertoo, että alkoholilupien saaminen oli huomattavasti helpompaa, koska hänellä on kokemusta ravintola-alalta. Siksi sekään ei yllättänyt, että ”Sääntö-Suomessa” tällaisen liikeidean toteuttaminen on haastavaa.

Pariskunta avasi olutbaarinsa Jätkäsaareen Länsisatamankadulle helmikuussa, juuri ennen koronakriisiä.

Paikka valikoitui pariskunnan oman asuinpaikan vuoksi, mutta alueella ei Mariannan mukaan muutenkaan ole ennestään montaa parturia, joten uusiakin asiakkaita on löytynyt.

Ennen koronaa homma lähti Mariannan mukaan pyörimään hyvin, koska moni hänen vanha asiakkaansa löysi tiensä uuteen yritykseen.

– Ei tämä muuten olisi lähtenyt näin hyvin. Korona aiheutti noin kolmen viikon välikuoleman siinä alussa. Kesällä on kuitenkin ollut kädet koko ajan täynnä, hän kertoo.

Barbers & Beer on nimenomaan miehille suunnattu parturi, mutta tyttöystävät ja puolisot ovat kyllä tervetulleita baarin puolelle.

Olutvalikoimaan kuuluu eri pienpanimoiden oluita ja Barbers and Beer Companyn omat oluet. Olut ei kuulu palvelun hintaan.

– Klassinen herrasmiesparturi ja sen palvelut ovat tässä pääosassa. Jotkut kuitenkin tulevat pelkästään oluelle. Joku saattaa myös ottaa kaverit mukaan parturikäynnilleen, ja he voivat odotellessa istua oluella ja sitten he saattavat jäädä istumaan iltaa, Marianna kuvailee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut