Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tallink keskeyttää Turku–Tallinna-risteilyt – "Monet asiakkaat ovat jo peruneet syksyn matkansa"

Laivayhtiö Tallink kertoo, että se keskeyttää alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Turku-Tallinna-risteilyt 28. elokuuta.

Tallinkin Baltic Queen on heinäkuusta alkaen operoinut suoraan Turusta Tallinnaan ja alun perin matkoja tällä reitillä oli tarkoitus jatkaa viikonloppuisin myös syksyn ja talven 2020–2021 ajan.

Risteily Turusta Tallinnaan ja toisinpäin osoittautui aluksi suosituksi. Vaikka Suomen ja Viron välillä ei tällä hetkellä ole matkustusrajoituksia tai karanteenisuosituksia, epävarmuus poikkeuksellisessa tilanteessa on laskenut matkustajamääriä kesän jälkeen ja liikennöinti Turku–Tallinna-reitillä on päätetty keskeyttää.

Tallink Silja on yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiin mahdollisimman pian.

– Lipunmyynti laivoillemme on vähentynyt huomattavasti, koska matkustajat ovat tällä hetkellä hyvin epävarmoja matkustusrajoitusten suhteen. Eri maissa on matkustusrajoituksia sekä karanteenisuosituksia, ja niiden muutoksista on tiedotettu hyvin nopeallakin aikataululla, joten monet varmasti myös pelkäävät joutuvansa yllättäen jäämään karanteeniin matkansa jälkeen. Tämä on johtanut siihen, että monet asiakkaat ovat jo peruneet syksyn matkansa, toteaa tiedotteessa Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene, jonka mukaan päätöksiä joudutaan tekemään hyvin nopealla aikataululla.

– Matkailualaan kohdistuu suuria paineita ainakin ensi kesään saakka. Hallitusten päättäväinen toiminta on elintärkeää ja vaatii nopeita toimia alan yrityksiltä, jotta tästä hyvin poikkeuksellisesta tilanteesta selvitään, jatkaa Nõgene.

Viking Line puolestaan kertoi maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut, joiden piirissä on yhtiön koko noin 570 hengen maahenkilöstö.