Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Konkursseja pantiin vireille alkuvuonna vähemmän kuin viime vuonna – eniten vähennystä rakentamisen ja kaupan aloilla

Alkuvuoden aikana eli tammikuusta heinäkuuhun pantiin vireille 1 459 konkurssia, mikä on kuusi prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samana aikana.

Määrällisesti konkursseja oli 93 vähemmän, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Henkilökuntaa näissä yrityksissä on runsaat kahdeksantuhatta, mikä oli liki kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Uudellamaalla haettiin tammi-heinäkuussa 564 yritystä konkurssiin. Niissä on noin 4 500 työntekijää.

Vuosi sitten Uudellamaalla haettiin samana aikana 568 yritystä konkurssiin ja niiden henkilökunnan vahvuus oli noin 3 000.

Konkurssien määrä väheni tammi-heinäkuussa maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan päätoimialoilla, Tilastokeskus tiedottaa.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisessa sekä kaupassa. Näillä aloilla pantiin vireille 42 konkurssia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Rakentamisen puolella vähennystä on kolmetoista ja kaupassa neljätoista prosenttia.

Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan "konkurssiin menemistä" ilmaisun varsinaisessa merkityksessä, Tilastokeskus muistuttaa.

Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Tilastokeskus on nopeuttanut koronatilanteen takia konkurssitilaston tuotantoa. Toukokuusta lähtien on julkistettu pikaennakkotilastoa vireille pantujen konkurssien viikoittaisesta määrästä.