Eteläsatamaa odottaa täydellinen mylläys: Terminaalin ja parkkipaikkojen tilalle halutaan designmuseo ja avointa merenrantaa – näitä rakennuksia ei sallita

Ilmakuva Helsingin Eteläsatamasta. Kilpailualue ei yllä kuvassa vasemmalla olevalle Olympiaterminaalille. Helsingin kaupunki
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsinki haluaa muuttaa Eteläsataman terminaalialuetta ja parkkipaikkoja viihtyisäksi kaupunkitilaksi, jossa ihmisten on helpompi päästä meren äärelle.

Olympiarannan, Makasiinirannan ja Lyypekinlaiturin kehittämiseksi aiotaan järjestää kilpailu.

Kilpailussa alueelle on mahdollista ehdottaa muun muassa kulttuuri-, liike- ja toimitilojen rakentamista.

Asuinrakennuksia alueelle ei sallita.

Arkkitehtuuri- ja designmuseolle suunniteltu alue on myös osa kilpailua. Lisäksi suunnitelmissa on Vanhan kauppahallin sekä Laivasillankadun ja Armi Ratian puiston välisen viheralueen kehittäminen.

Kilpailu koskee purettavaksi suunniteltua Makasiiniterminaalia, mutta alue ei yllä Silja Line -laivojen käyttämälle Olympiaterminaalille.

Alueet yhdistävät Kauppatorin ja Kaivopuiston.

–  Vanhalta kauppahallilta Olympiaterminaalille ulottuva alue kuuluu niin valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön kuin merellisen Helsingin kansallismaisemaan, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Suunnitelmien tarkoituksena on myös parantaa keskustan elinvoimaisuutta.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kommentoida vuosina 2021-2022 järjestettävän kilpailun ehdotuksia.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa tiistaina 1. syyskuuta.

Lue myös: Makasiiniterminaalin purkua harkitaan Eteläsatamassa – piti tulla Pietarin-liikenteen väistötila useiksi vuosiksi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut