Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Malmin korona-asema alkoi jakaa kiireettömiä vastaanottoaikoja – Ylilääkäri vakuuttaa, että käynnit ovat turvallisia  

Malmin terveysasema on alkanut jälleen jakaa kiireettömiä vastaanottoaikoja terveysasemalle. Myös neuvola on muuttanut takaisin.

Potilaita ryhdyttiin syyskuun alussa ottamaan vastaan terveysaseman toisessa kerroksessa, jossa kaikki terveysaseman lääkärit työskentelevät osan kuukaudesta.

Malmin toimipisteen ylilääkäri Päivi Pétas kertoo, että asema avattiin osin normaalille terveysasematoiminnalle, koska sen katsottiin olevan turvallista.

– Nyt tiedetään, että korona ei tartu ilmastoinnin välityksellä, niin neuvola ja osa toiminnoista pystyi palaamaan Malmin toimipisteeseen.

Osa Malmin terveysaseman nimetyistä omalääkäreistä hoitaa laboratoriotuloksia ja on yhteydessä potilaisiin. Erityisesti monet ikäihmiset ja pitkäaikaissairaat ovat toivoneet omalääkäriaikojen palaamista.

Kiireellistä lääkäriaikaa tarvitsevien tulee edelleen olla itse yhteydessä Malmin terveysaseman korvaaviin asemiin, joissa työskentelee osa koillisen aseman lääkäreistä.

– Muut koillisen terveysaseman lähipisteet, kuten Puistola, Suutarila ja Jakomäki hoitavat kiireelliset vastaanotot. Lisäksi näillä asemilla sekä myös Oulunkylässä ja Pihlajamäessä hoidetaan kiireettömiä vastaanottoja, Pétas toteaa.

Malmin terveysasema on keväästä alkaen toiminut koronaterveysasemana. Itse terveysasema on ollut suljettu.

Malmin asiakkaita palvelevat Jakomäen (p. 09 310 53153), Pihlajamäen (p. 09 310 59800), Puistolan (p. 09 310 53300) ja Suutarilan ( p. 09 310 53410) terveysasemat.

Tällä hetkellä on sovittu, että Malmin terveysasema toimii koronaterveysasemana vielä ainakin tämän vuoden loppuun.

Malmin koronaterveysasemalla on keväästä alkaen käynyt yli 10 000 asiakasta. Terveysasemalle voi hakeutua henkilö, jolla on hengitystieinfektiota, ripulia tai kuumetta. Vastaanottokäynnin yhteydessä tehdään koronatesti.

Lue myös: Malmin koronaterveysasemalla käynyt jo yli 10000 asiakasta – Asiakas kertoo sujuvasta palvelusta: "Pelkäsin alkuun, että jos tullessa ei ole koronaa, niin käynnin jälkeen se on"

Neuvolatoiminta Malmilla alkoi jälleen tämän viikon alussa. Käynti neuvolaan on C –rapun kautta.