Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin ja Vantaan uudet Lidlit avautuvat ensi viikolla

Kauppaketju Lidl avaa pääkaupunkiseudulle kaksi uutta myymälää ensi torstaina 24. syyskuuta: yhden Helsingin Vuosaareen ja toisen Vantaan Vapaalaan.

Vuosaaren-myymälä avautuu kauppakeskus Columbukseen ja Vapaalan-myymälä omaan kiinteistöön Vihdintien varteen.

Molemmissa myymälöissä on käytössä pakettiautomaatit.

Columbuksessa toimivat myös itsepalvelukassat, toisena Lidl-myymälänä Suomessa. Ensimmäiset itsepalvelukassat tulivat kauppaketjun myymälään Helsingin Citycenterissä helmikuussa 2020.

– Uusia ratkaisuja arvioidaan aina asiakasnäkökulmasta. Citycenterin itsepalvelukassoista olemme saaneet hyvää palautetta ja uskomme, että niille löytyy käyttöä myös Columbuksen myymälässä. Citycenterin myymälän tapaan myös Columbuksen myymälä toimii kauppakeskuksessa, josta on välitön yhteys metroasemalle. Itsepalvelukassat tulevat nopeuttamaan ja helpottamaan asiakkaiden kaupassakäyntiä varsinkin ruuhka-aikoina, sanoo Lidlin Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Partanen tiedotteessa.

Vielä syyskuun alussa Lidl arvioi, että Columbuksen myymälä avautuisi lokakuussa.

Lue lisää: Uusi Lidl Helsinkiin – profiloi kauppakeskuksen entistä enemmän ruokaostosten paikaksi

Vapaalan-myymälässä Lidl on pilotoinut entistä ympäristöystävällisempien myymälöiden rakentamista. Rakentamisessa on Lidlin mukaan muun muassa käytetty tavallista enemmän kotimaisia materiaaleja ja vain sertifioitua puuta. Vapaalan myymälä on rakennettu niin sanotulla sekarakenteella, jolloin rakentamisen aikaiset päästöt ovat 12 prosenttia pienemmät kuin betonirakenteisen myymälän.

Lidl hakee sille kunnianhimoista BREAAM-ympäristösertifikaattia.

Lue lisää: Vantaan uusin Lidl avautuu pian Vapaalaan – myymälän pihalta löytyy marjapensaita, hyönteishotelli ja linnunpönttö

Uudet myymälät noudattavat Lidlin uusittua ilmettä eli niissä on tavoiteltu avaraa ja valoisaa ilmettä. Värimaailma on harmaa.

Tuotejärjestyksen suunnittelussa on Lidlin mukaan kuunneltu asiakkaiden toiveita ja esimerkiksi tuotekohtaisia opastekylttejä on lisätty.

Lidl on avannut tänä vuonna myymälät Helsingin Jätkäsaaressa, Paraisilla, Tampereen Lakalaivassa sekä Lahden Nastolassa. Vantaan ja Helsingin myymälöiden avauksen jälkeen Lidlillä on 192 myymälää Suomessa.

Lue lisää: Lidl suunnittelee jopa 10 uutta myymälää Helsinkiin – Tästä syystä kaikki liikepaikat eivät käy: "Se on automaattisesti meiltä pois"