Terveydenhuollon henkilökunnalla aiempaa pienempi osa koronatartunnoista

Terveydenhuollon henkilöstön suojaamiseen pitää THL:n mielestä kiinnittää erityistä huomiota. Johanna Erjonsalo

Minna Harmaala

Todetuista koronavirustartunnoista yhä harvempi on terveydenhuollon ammattilaisilla, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kesän aikana työikäisillä todetuista 883 koronatartunnasta terveydenhuollon työntekijöillä oli 47 eli 5,3 prosenttia.

Keväällä todetuista työikäisten 5 599 tartunnasta terveydenhuollon työntekijöiden osuus oli 949 eli 17 prosenttia.

– Terveydenhuollon työntekijöiden riski saada koronatartunta on ollut kesän aikana pienempi kuin keväällä. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on ollut kesällä vähäinen, joten tartunnan saamisen mahdollisuus sairaalassa on luonnollisesti ollut pien, toteaa tiedotteessa THL:n ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg.

Kesän aikana tartunnan saaneista terveydenhuollon työntekijöistä 15 prosentin eli 7 ihmisen tiedettiin altistuneen töissä. 27 eli 57 prosenttia ei tiennyt, mistä oli saanut viruksen.

Tilanne oli kesällä tältäkin osin hyvin erilainen kuin keväällä, jolloin töissä altistuneita oli 367 eli 39 prosenttia kaikista koronan saaneista terveydenhuollon ammattilaisista.

THL huomauttaa, ettei työpaikalla altistuminen kuitenkaan suoraan tarkoita, että tartunta olisi saatu potilaasta. Potilaiden hoidossa on todennäköisesti käytetty asianmukaisia suojaimia. Altistumiseen voi liittyä esimerkiksi lähikontakti sairastuneeseen työkaveriin.

Nyt, kun koronatapausten ilmaantuvuus on nousussa ja sairaalahoidonkin tarve voi alkaa nousta, terveydenhuollon henkilöstön suojaamiseen pitää THL:n mukaan kiinnittää erityistä huomiota.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut