Kiasmalle tuodut 2 000 ilmaista taimea vietiin käsistä – "Puita istutetaan ilmastolle, lapselle, tuhotun metsän tilalle, rakkaan kissan muistolle..."

2 000 taimea haettiin pois Kiasman edustalta viimekeskiviikkoisessa Miljoonan puun talkoot -tempauksessa. Tempaus liittyy taiteilija Nina Backmanin taideprojektiin, jossa Suomeen istutetaan yhteistyössä kaupunkilaisten, kuntien, koulujen ja taidetahojhen kanssa miljoona uutta taimea.

Backman jakoi taimia ilmaiseksi kaikille halukkaille. Puun voi istuttaa omalle pihalleen tai Helsingin kaupungilta osoittamiin paikkoihin, kuten Uutelaan tai Seurasaareen.

– Syitä puiden istuttamiselle on monia. Kiasmalta taimen hakeneet halusivat istuttaa puut esimerkiksi ilmastolle, lapselle, lasten lapsille, tuhotun metsän tilalle, rakkaan kissan muistolle, isän muistolle, perheen suojelijaksi. Tai perhepuu, jotta jotain jäisi meistä jälkeen, Backman luettelee.

Lue myös: Satoja taimia jaossa ilmaiseksi Kiasman edustalla – Helsinki suosittelee näitä alueita istutuspaikoiksi

Taiteilija kertoo, että monet istuttivat taimensa Seurasaareen, koska paikka perinteinen ja kulttuurillisesti merkittävä.

– Sanoisin, että monia ahdistaa ilmastonmuutos, jolloin ajatus puun istuttamisesta ilahduttaa. Se on konkreettinen teko ilmastonmuutoksen hidastamiseen, puu kerrallaan, hän toteaa.

Suurin osa paikalle tulleista oli lukenut Miljoonan puun talkoista etukäteen ja tullut varta vasten hakemaan omaa taiminippua, jossa oli koivun, männyn ja kuusen taimet.

Projektin asiantuntijana on muun muassa Harviala Oy ja Suomen ympäristökeskus ( Syke).

Lue myös: Helsinkiin halutaan lisää "Rakkauden metsiä" – näin kaupunki vastaa asukkaiden toiveeseen

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut