Helsinki harkitsee yhtiön perustamista –  Kaksi isoa toimijaa sulautetaan yhteen

Muun muassa Hakaniemen kauppahalli siirtyisi kaupungin uuden yhtiön alaisuuteen. Tällä hetkellä sitä hallinnoi Tukkutori. Päivi Tuovinen

Sanna Jompero-Lahokoski

Helsingin kaupunki suunnittelee uuden yhtiön perustamista. Uuteen yhtiöön yhdistettäisiin Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n organisaatiot. Tukkutori vastaa kauppahallien ja Leijona torien, kuten Kauppatorin, toiminnoista.

Koronakriisi lisäsi haasteita, mutta jo ennen sitä torien ja kauppahallien toimintoihin kohdistui haasteita ja riskejä. Uuden yhtiön tarkoituksena on parantaa näiden toimintojen toimintaedellytyksiä.

Vetovoimaisten torien ja hallien katsotaan lisäävän alueiden vetovoimaisuutta ja viihtyisyyttä. Ne vaikuttavat myös Helsingin elinvoimaisuuteen kokonaisvaltaisesti. Kohteissa toimivien yrittäjien liikevaihdosta suuri osa tulee lähiasukkailta, ei vain matkailijoilta.

– Torien ja kauppahallien kaltaiset urbaanit kohtaamispaikat lisäävät kaupungin yhteisöllisyyttä, elinvoimaa ja houkuttelevuutta. Kohteiden kulttuurihistoriallinen arvo on kiistaton, mutta niiden vetovoiman säilyttämiseksi tarvitsemme jatkuvaa palvelukonseptien kirkastamista, toteaa pormestari Jan Vapaavuori kaupungin tiedotteessa.

Tarkastelussa ovat Tukkutorin osalta itse Tukkutori, kauppahallit, torit, Teurastamo, Sörnäisten tukkualue, Vihertukkutori, Pakastamo, Katariinankadun varasto, Malmin hangaari sekä pienet torit ja aukiot, joilla on myyntitoimintaa.

Helsingin Leijonan osalta toimintoihin kuuluvat Torikorttelit ja Kauppatori. Kokonaisuuteen sisältyisi uusia, erikseen määriteltyjä aluekehityskohteita.

Uuden yhtiön organisointi tarkentuu sen jälkeen, kun syksyllä käynnistetty selvitys on valmistunut. Tavoitteena on löytää tasapaino vuokraustoiminnan ja konseptikehityksen välillä. Yhteistyö yrittäjien kanssa tulee olemaan keskeisessä roolissa.

Suunnitelmien mukaan uusi yhtiö aloittaisi toimintansa ensi kesänä. Yhtiö olisi kokonaan kaupungin omistama.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut