Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herttoniemessä uusitaan katuja

Herttoniemessä ja Herttonieen yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Uudistukset tehdään liikenneyhteyksien ja -turvallisuuden parantamiseksi ja uusien asuinkortteleiden rakentamista varten.

Ensimmäisenä uudistuvat Suunnittelijankatu, osa Laivalahdenkatua, Puusepänportti ja Itäväylän ramppi.

Suunnittelijankatu muutetaan kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi. Kadun kumpaankin reunaan tulee yksisuuntaiset pyörätiet. Uudistus parantaa yhteyksiä Itäväylän ja Laajasalon välillä ja sujuvoittaa liikenneyhteyksiä kauppakeskus Hertsiin.

Laivalahdenkadun kumpaankin reunaan rakennetaan jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Eri liikennemuodot erotellaan nykyistä selkeämmin toisistaan.

Laivalahdenkatu uudistetaan tässä vaiheessa Linnanrakentajantien ja Suunnittelijankadun välisellä osuudella. Loppuosuus valmistuu myöhemmin.

Uudistusten ensimmäinen vaihe alkaa 26. lokakuuta. Rakentaminen aloitetaan samanaikaisesti Suunnittelijankadulla, Itäväylän rampilla sekä Laivalahdenkadulla. Lisäksi Laivalahdenkadulta kaadetaan puita.

Liikennejärjestelyihin kiinnitetään koko työmaan ajan erityistä huomiota, jotta liikenne sujuu kaikilta osin turvallisesti ja sujuvasti. Erityisesti painotetaan jalankulun ja pyöräliikenteen suojausta ja opastusta.

Töitä tehdään pääasiassa kello 7–18 arkisin. Myös yötyöt ovat mahdollisia, mutta melua aiheuttavat työvaiheet tehdään päivisin.

Katu-uudistusten ensimmäinen vaihe valmistuu alustavan aikataulun mukaan vuodenvaihteessa 2021–22.