Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lidl avaa yli 1000 neliön myymälän keskelle Helsingin trendialuetta – myös Alkoa houkutellaan

Vallila saa uuden ison ruokakaupan, kun Lidl avaa myymälän Konepajalla ensi vuonna.

– Avajaisten on määrä olla kesällä 2021. Myyntipinta-alaa tulee noin 1100 neliömetriä, Lidlin kiinteistöpäällikkö Kalle Hintikka kertoo Helsingin Uutisille.

Myymälä on samaa koko luokkaa kuin läheinen Itä-Pasilan Lidl Ratapihantiellä. Lidlin mukaan sen toiminta jatkuu normaalisti.

Lidl kiinnostui Konepajasta, koska alueelle on valmistunut viime vuosina runsaasti asuintaloja.

Asukkaat vastustivat Bauhausia, saavatkin nyt Lidlin – tätä mieltä protestin käynnistänyt Jaakko Blomberg on uudesta tulokkaasta – "Ihmiset eivät ole oikein hiffanneet"

Lidl avataan historiallisen Konepajan itäsivulle, 1900-luvun alussa valmistuneeseen kokoonpanohalliin. Se on osa Yhdysvaltojen entisen suurlähettilään Bruce Oreckin ja hänen yhtiökumppaneiden omistamaa The Train Factory -kokonaisuutta.

Oreck sanooo, että neuvotteluja on käyty myös Alkon kanssa, mutta lopullista päätöstä ei ole tehty. Alko ei kommentoi Vallilan suunnitelmia tarkemmin.

– Tilaa on kyllä meille tarjottu, sanoo aluepäällikkö Tatu Vanninen.

Ilmakuva paljasti, kuinka erikoiseen paikkaan Helsingin uusi Lidl rakennetaan – "Jos saa hehkuttaa, niin Suomessa harvoin törmää vastaaviin"

Lidl suunnittelee jopa 10 uutta myymälää Helsinkiin – Tästä syystä kaikki liikepaikat eivät käy: "Se on automaattisesti meiltä pois"

Seuraavaksi The Train Factoryyn valmistuu parkkihalli. Oreck arvioi sen avautuvan parin viikon päästä. Kansallisteatterin on tarkoitus jatkaa toimintaa loppuvuodesta. Tänä vuonna Train Factoryyn on avattu jo Billebeino-padel-keskus.

– Liikuntapalveluja on tarkoitus täydentää myös kuntosalilla, Oreck sanoo.

Vanhaan teollisuussaliin rakennettiin Helsingin ensimmäinen padel-halli – taustavoimana entinen NHL-kiekkoilija Ville Leino: "Tarkoitus on yhdistää taidetta ja urheilua"

Bruce Oreckin suunnitelmissa The Train Factory on muun muassa ravintoloiden, kauppojen, tuoretorin ja toimistojen keskittymä.

Ravintoloista biljardibaari Corona toimii nyt väliaikaisissa pop up -tiloissa. Sen viereen aukesi lokakuussa tapahtumia järjestävä The Train Factory Food and Libation -ravintola.

– Corona haluaisi Konepajalla isompiin tiloihin, mutta koronarajoitusten vuoksi suunnitelmat ovat kesken. Sama tilanne on myös muiden muiden Train Factorysta kiinnostuneiden ravintoloiden kanssa. Myös lukuisat panimot ovat olleet yhteydessä ja mietimme, mikä niistä sopisi Train Factoryyn parhaiten, Oreck sanoo.

Bruce Oreckin yritys osti Konepajan kokoonpano- ja sähköjunahallin sekä maalaamon VR:ltä 11 miljoonalla eurolla vuonna 2018.

Helsingin ja Vantaan uudet Lidlit avautuvat ensi viikolla

The Last of Us Part 2 -musiikkivideo kuvattiin Helsingissä – yllättävä yhteys suomalaisten koronataisteluun

Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"

VR myi viimeisetkin rippeet Vallilan konepajalta – tällainen hotelli suojeltuihin rakennuksiin tulee