Ensimmäiset 14 nopeuskameraa useista kymmenistä ovat nyt rakenteilla Helsingin kaduille – näihin paikkoihin ne tulevat

Helsingiin toteutetaan tänä ja ensi vuonna yhteensä 14 nopeusvalvontakameraa.

– Kyseessä ovat uudenmalliset tutkatoimintoon perustuvat kamerat. Ensimmäiset 14 kohdetta ovat rakenteilla ympäri Helsinkiä. Maanrakennustyöt alkavat olla suurimmassa osassa valmiina, jonka jälkeen voidaan aloittaa tolppien pystytys, kertoo tiimipäällikkö Inga Valjakka kaupunkiympäristön toimialan liikenne- ja katusuunnittelusta.

– Myös Hämeentielle tulee kameroita, jotka toteutetaan katu-urakan yhteydessä ja sen aikataulun mukaan, hän jatkaa.

Hämeentien arvioitu valmistumisaikataulu tällä hetkellä on 2020 loppuun mennessä.

Kameroille on etsitty paikkoja muun muassa vilkkailta kaduilta ja onnettomuusherkistä kohdista.

Kamerat tulevat ensimmäisinä näihin paikkoihin: Mannerheimintie 132 sekä 58 vastapäätä, Ruoholahdenkatu 18, Särkiniementie Lahnalahden puiston kohdalla, Mäkelänkatu Sofianlehdon puiston kohdalla, Kustaa Vaasantie 12, Huopalahdentie 12, Kaupintie 1, Käskynhaltijantie Patomäen puiston kohdalla, Koskelantie 32, Viikintie 25C, Suutarilantie 32, Itäväylä Eastonin kohdalla sekä Meripellontie Rusthollinpolku 2 kohdalla.

Myös Hämeentielle tulee kameroita katu-urakan yhteydessä.

Kaikkiaan Helsinkiin on luvassa tulevina vuosina 70 uutta nopeuskameraa. Niiden paikat on määritelty kameravalvonnan yleissuunnitelmassa 2018. Taustalla on halu vähentää onnettomuuksia.

Kokemukset automaattisesta kameravalvonnasta ovat olleet hyviä, vaikka pysyviä kamerapaikkoja on aiemmin ollut kaduilla vain neljä. Onnettomuudet ovat vähentyneet kaikissa kohteissa tolppien asentamisen jälkeen. Mechelininkadun pönttö muun muassa on räpsynyt tiuhaan ja tallentanut kuviin myös pyöräilijöitä, josta ylikomisario Dennis Pastersteinkin on silloin tällöin twiitannut.

Peltipoliisi kuvasi 19 pyöräilijää ajamassa punaisia päin Helsingin kantakaupungissa – poliisilta tiukka muistutus

Uudenmallisten tutkakameroiden asentaminen on helpompaa kuin vanhanmallisten pönttötolppien, joiden toiminta on perustunut asfaltin alle asennettuihin silmukoihin. Yhden valvontapisteen toteutus maksaa arviolta noin 15 000 euroa.

Helsingin sisääntuloväylille kaavaillaan tiheää nopeusvalvontaa: Näihin paikkoihin uudet kamerat tulisivat

Helsingin Uutiset kertoi aiemmin (HU 24.–25.10), että myös Helsingin sisääntuloväylille, kuten Länsiväylälle, Lahdenväylälle ja Hämeenlinnanväylälle ehdotetaan automaattista nopeusvalvontaa useisiin kohtiin. Tilastojen mukaan onnettomuudet vähenivät kehäteillä, kun niille asennettiin peltipoliisit. Kehä I:lle kamerat tulivat vuonna 2016, tolppia on tiellä paljon enemmän kuin varsinaisia kameroita.

Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."

USU: Nopeusvalvontakameroita on jouduttu pitämään poissa käytöstä – valtio menettää ainakin 12 miljoonan sakkotulot

Kauko-ohjattavalla ajokillaan peltipoliisia räpsyttänyt "Vesa" kertoo IS:ssa, miten kaikki tapahtui: "En olisi mitenkään uskonut"

"Siis mitä silmäni näkevät", hämmästyi ylikomisario: Peltipoliisin kuvaan tallentui kauko-ohjattava pienoismalli

Kohta räpsyy Kehä I:llä – poliisi moninkertaistaa nopeuskameroiden määrän Suomen vilkkaimmalla tiellä

Helsinkiläisiä tarkkaillaan kaupungilla uudella videosysteemillä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut