Lapinlahden sairaala-alue sai uudet arkkitehdit – selvitys valmistuu vielä tänä vuonna

Havainnekuva Lapinlahdesta. Ark-Byroo Oy, Arkkitehtitoimisto OPUS Oy ja Arkkitehdit Soini & Horto Oy.
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Lapinlahden alueen kehittämisen selvitystyö ja uuden toteutustavan suunnittelu on käynnistymässä. Selvitystyöhön on valittu uudet kehittäjät.

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan toimeksiannosta suunnittelusta vastaa maisema-arkkitehti Sirkku Huisko ja arkkitehti Eero Lundén Lundén Architecture Oy:stä sekä heidän kumppaninaan Markku Hietala Realidea Oy:stä.

Huisko ja Lundén keskittyvät työssään eri toimijoiden näkökulmien selvittämiseen, niiden koostamiseen, ratkaisuehdotuksesta neuvottelemiseen sekä tulevan toteutustavan ideointiin. Hietalan vastuualueena selvitystyössä ovat erityisesti kiinteistötalouteen ja hallintomalliin liittyvät kysymykset.

Selvitys valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Helsingin kaupunginhallitus päätti kesäkuussa suuntaviivoista, joiden mukaan Lapinlahden alueen kehitystyötä tulee jatkaa.

Tavoitteena on löytää Lapinlahteen laajasti hyväksyttävissä oleva ja toimintakonseptiltaan monipuolinen toteutusratkaisu.

Selvityksen alkajaisiksi kaikkia keskeisiä osapuolia aiotaan haastatella ja kuulla. Näin saadaan selvyys keskeisten toimijoiden ja päätöksentekijöiden näkemykset alueen tulevaisuudesta.

Selvityshenkilöille voi toimittaa aiheeseen liittyviä kommentteja ja taustatietoa osoitteeseen lapinlahti@lunden.co.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut