Tämä klassikko on koululaisten lempiruoka Helsingissä – pizza vasta sijalla 10

Kalapuikot tulevat ykkösenä, kun Helsingin koulujen oppilailta kysyttiin lempiruokia. Toiseksi suosituin kouluruoka oli pinaattohukaiset.

Kymmenen suosituimman ruoan joukossa oli useita kasvisannoksia, kuten tortillat kasvistäytteellä. Soijabolognesepizza oli sijalla kymmenen. Näitä ruokia syödään nyt käynnissä olevalla Toiveruokaviikolla monessa Helsingin koulussa ja päiväkodissa.

Prisman viereen avatusta itsepalvelukaupasta tuli menestys vaikka burgerijauheliha on 33 prosenttia kalliimpaa – perheenisä Olli: "Voin olla varma laadusta"

Päiväkotien ruokalistoja Palvelukeskus Helsingissä suunnitteleva Susanna Immonen kertoo, että kyseiset ruoat ovat lasten kestosuosikkeja.

– On oleellista, että lapset saavat oman äänensä kuuluviin ja kokevat myös tulleensa kuulluiksi. Siksi on hienoa, että pääsemme nyt ensi kertaa tarjoamaan lasten toivomia ruokia koko viikon ajan myös päiväkodeissa, hän sanoo tiedotteessa.

Ruokalistojen suunnittelua ohjaavat kaupungin mukaan ravitsemussuositukset ja ympäristötavoitteet. Immonen kertoo olevansa itse ylpeä esimerkiksi päiväkotiruoan luomutarjonnasta sekä ympäristönäkökohtien huomioimisesta muun muassa lisäämällä kasvis- ja kalaruokien tarjontaa.

– Lapset toivovat ruokalistalle esimerkiksi karkkia, jäätelöä makkaraa tai lihamureketta. Vaikka emme kaikkia näistä toiveista voi toteuttaa, pohdimme mahdollisuuksia aina tilaisuuden tullen. Esimerkiksi lasten oikeuksien päivänä on tarjolla jäätelöä, joka on yksi lasten suurimmista toiveista, hän kertoo.

Toiveruokakysely toteutettiin 10.-28.2.2020 yhteensä 120 koulussa ja oppilaitoksessa, joissa Palvelukeskus Helsinki toteuttaa ruokapalvelua. Kyselyyn vastasi 11 884 oppilasta ja opiskelijaa. Päiväkotikysely toteutettiin otantana 16.3.-3.4. ja vastauksia saatiin 26 päiväkodista. Lapset saivat vastata kyselyyn päiväkodin henkilökunnan avustamana.

Koulut

Lempiruoat top 10

1. Kalapuikot

2. Pinaattiohukaiset

3. Kebabkastike

4. Broilericurry

5. Tortillat kasvistäytteellä

6. Hernekeitto

7. Kalakeitto

8. Nakkikastike

9. Tonnikala-pastavuoka

10. Soijabolognesepizza

Suomalainen hampurilaisketju saa somessa kritiikkiä pihveistään: Resepti muuttui heti – "Lihalaatu aiempaa parempaa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut