Uudenmaan taidepalkinto Helmi Kajasteelle – huima ura poikkitaiteen parissa

Uudenmaan taidetoimikunta on myöntänyt kerran vuodessa jaettavan Uudenmaan taidepalkinnon arkkitehti Helmi Kajasteelle.

Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Helsingissä asuva Kajaste on paitsi arkkitehti myös kirjailija ja rap-artisti.

Taidetoimikunnan mukaan Helmi Kajaste on rikastuttanut kulttuuritarjontaa omaäänisellä, poikkitaiteellisella praktiikallaan viimeiset viisi vuotta niin akateemisesti kuin tee se itse -hengessä.

Hänen esikoiskirjansa Rakenna, kärsi ja unhoita ilmestyi viime tammikuussa 2020. Esseekirja käsittelee arkkitehtuurin suhdetta aikaan ja muutokseen elokuvissa.

Kajasteen vahvuus on medioiden moninaisuus. Kirjan ohella Kajaste julkaisi sen aihepiireihin liittyvän viisiosaisen podcast-sarjan. Kirjaan pohjautuva näyttely taas oli esillä Helsingissä viime kesäkuussa.

Musiikin kentällä Kajaste tunnetaan Draama-Helmi-nimisenä rap- ja spoken word -artistina. Debyyttialbumi Draama-Helmin erehdys julkaistiin vuonna 2015 ja toinen kokopitkä albumi Draama-Helmi ihmisten ilmoilla vuonna 2017.

Kajaste on myös säestänyt liveääniraitoja mykkäelokuvaklassikoihin, tehnyt kansitaidetta, musiikkivideoita sekä muun muassa arkkitehtuurivideon Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut