Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Kuin olisi matkalla Italiassa” – HU:n pizzakisan voittaja kasvoi ketjuksi, tässä on 10 parasta pizzaravintolaa Helsingissä!

Pizzeriat: Lukijat äänestivät Oulunkylän Capperin Helsingin parhaaksi.

Capperin pääkokki ja osakas Miguel Papaiannilla on hymy herkässä, kun hänelle ojennetaan kunniakirja. Oulunkylässä sijaitseva Capperi on saanut Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä eniten ääniä ja voittanut Helsingin paras pizzeria -tittelin.

Viime perjantaina Olli Karponen ja Emmi Rotgers kävivät hakemassa Capperista lounaspizzaa kotiin.

– Kun tulee tänne, tuntuu kuin olisi matkalla Italiassa. Vaikka nyt ei pääse minnekään syömään aitoa italialaista pizzaa, täällä pääsee siihen tunnelmaan ja makuihin, sanoo viisi kertaa Italiassa käynyt Rotgers.

– Pizzat ovat täällä hyvänmakuisia, ja palvelu on todella hyvää, Karponen toteaa.

Pariskunta asuu Oulunkylässä, ja heidän mielestään Capperi on tasokkain ravintola alueella, muut ravintolat ovat hyvin erityylisiä. Karponen listaisi Helsingin pizzaravintoloista Capperin top kolmoseen, Rotgers taas joko ykköseksi tai kakkoseksi. Hänen toinen kärkiehdokkaansa on Via Tribunali.

"Erinomainen pohja, savuinen hyvä maku" – Näin helsinkiläiset suitsuttavat rakastamiaan pizzaravintoloita HU:n äänestyksessä

Torikorttelien Via Tribunali tulikin äänestyksessä toiseksi. Ero Capperiin oli vain 23 ääntä. Lukijat antoivat äänestyksessä ennätykselliset 6072 ääntä, joista Capperin saalis oli 884.

Via Tribunalin ravintolatoimenjohtaja Antti Kuitunen ilahtuu kuullessaan äänestystuloksen.

– Keskitymme paljon raaka-aineisiin ja sitä kautta tuotteen laatuun. Se on myös ihmisille maistunut. Olemme nyt myös saaneet laajemman asiakaskunnan, kun saimme Kallion ravintolan auki viime vuoden elokuussa, Kuitunen kertoo.

Via Tribunalin erikoisuus on se, ettei sinne voi varata pöytää.

– Otimme alussa tietoisen riskin, kun Suomessa harva tekee näin. Ihmiset tuntuivat tykkäävän, että kaikki ovat samalla viivalla, Kuitunen sanoo.

Hieman kauemmas kärkikahinoista kolmannelle sijalle kapusi Töölön Daddy Green’s 507:llä äänellä. Tämän ravintolan napolilainen pizza on höystetty newyorkilaisella vivahteella.

– Perinteisessä Italian pizzassa on tosi paljon sääntöjä ja alueellisia rajoituksia, mutta me ei anneta niiden rajoittaa. Ja NYC on myös niin iso ”melting pot”, jo eri Italian osien asukkaiden kohdalla, että kaikenlaiset raaka-aineet, jotka eivät esimerkiksi Italiassa ikinä kohtaisi toisiaan tuodaan meidän pizzoissa yhteen tosi harmonisesti, ravintolan omistajat David Smith ja Eero Kokkonen kommentoivat sähköpostitse.

Kun Helsingin Uutiset järjesti pizzaäänestyksen viimeksi vuonna 2015, kärjessä olivat Linko ja Classic Pizza. Molemmat olivat tässä äänestyksessä kaukana kärjestä.

Pizzatrendeissä on nähty viime vuosina iso vallankumous. Vuoden 2020 kisassa kolmen kärki tarjoilee napolilaista pizzaa.

Capperin Miguel Papaianni sanoo, että napolilainen pizza ei ole rapea, vaan se on pehmeä. Italialais-argentiinalaistaustaisesta Papaiannista huokuu intohimo ja innostus, kun hän kertoo pizzojensa valmistuksesta. Kuinka taikinan pitää antaa kohota – kuinka se paistetaan 450 asteessa vain yhden minuutin verran.

Mikä on Capperin menestyksen salaisuus?

– Kilpailu Suomessa on kovaa. Täällä on todella hyviä ravintoloita. Nykyään ihmiset odottavat pizzalta enemmän, parempaa laatua ja makua.

Työkaverit Teemu ja Arto ovat irtautuneet etätöistä lounaalle Capperiin. Napolilainen pizza on miesten mieleen.

– Pohjan sitko tekee siitä hyvän, Arto sanoo.

– Myös hyvät raaka-aineet, Teemu lisää.

Totta se on – Oulunkylässä sijaitsevaan pizzeriaan pitää varata pöytä päästäkseen syömään

Kolmisen vuotta sitten perustetulla Capperilla on Oulunkylän lisäksi ravintoloita keskustassa ja Pasilan Triplassa. Ravintolan osakas Jaakko Tammisalo kertoo, että Oulunkylässä on kaikkein yhteisöllisintä.

– Meillä on paljon kanta-asiakkaita. Moni tuli pahimman koronakriisin aikana kannattamaan paikallista yrittäjää ostamalla meiltä pizzaa. Ilman asiakkaitamme emme olisi tässä, hän kiittelee.

Helsingin paras pizzeria on...  Lukijaäänestyksen voittajasta järkyttävän tiukka kisa – vielä ennätät ehdottaa omaa suosikkiasi

Mistä saa Helsingin parasta pizzaa? – Ehdota omaa suosikkiravintolaasi Helsingin Uutisten äänestyksessä!

Napolin pizza paistuu äkäisesti Ogelissa

"Ehkä ne on tehty isoille miehille" – Moni eläkeläinen haluaisi ravintolassa pienemmän annoksen

Tunnettu pizzaketju lopetti Triplassa –  sulkenut jo lähes kaikki Suomen ravintolat