Ruoholahteen ja Jätkäsaareen haetaan kilpailutuksella omaa terveysasemaa – tästä kaikesta uusi palveluntuottaja vastaisi

Jätkäsaaren ja Ruoholahden alue kuuluvat Viiskulman terveysaseman alueeseen. Nyt alueelle haetaan palveluntuottajaa, joka etsii myös sopivat tilat toiminnalle Jätkäsaaresta tai Ruoholahdesta. Päivi Tuovinen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Sosiaali- ja terveystoimi on tarkentanut suunnitelmaansa terveyspalveluiden ulkoistuksesta. Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee tiistaina esitystä, jonka mukaan kilpailutuksella hankitaan terveysasemapalveluita Ruoholahden ja Jätkäsaaren alueen noin 20 000 asukkaalle, ja palveluntuottajan on hankittava tilat tältä alueelta. Ruoholahtea ja Jätkäsaarta on tähän saakka palvellut Viiskulman terveysasema.

Terveysaseman ulkoistusta vastustetaan tiukasti Kannelmäessä – palveluiden tuleva paikka vielä kysymysmerkki

Toinen kohde, joka kilpailutetaan, on Kannelmäen terveysasema. Palvelut tulee tarjota noin 19 000 asukkaalle nykyisen terveyaseman lähialueella.

Terveysasemapalveluiden hankinta sisältää Kannelmäen ja Helsingin keskustan alueilla kokonaisuuden, johon sisältyy lääkäreiden ja hoitajien kiireetön ja kiireellinen vastaanottotoiminta, fysioterapeutin suoravastaanoton palvelut, mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan palvelut sekä näihin liittyvä ajanvaraustoiminta ja toimintaan liittyvät esihenkilöt ja palvelutuotantoon liittyvät tukipalvelut.

Helsingissäkin halutaan ulkoistaa terveysasemia – hoitoon pääsyn kehitys on ollut surkeaa

Hankintamenettely on tarkoitus aloittaa joulukuussa ja kilpailutettujen asemien on tarkoitus aloittaa toimintansa ensi syksynä. Sama palveluntuottaja ei voi tulla valituksi molempiin kohteisiin.

Tarjouskilpailu ratkaistaan yksinomaan laadullisilla perusteilla, lautakunnan esitystekstissä mainitaan.

Helsinki sulkee lähivuosina 10 pientä terveysasemaa – Palvelut siirtyvät terveys- ja hyvinvointikeskuksiin

Malmin korona-asema alkoi jakaa kiireettömiä vastaanottoaikoja – Ylilääkäri vakuuttaa, että käynnit ovat turvallisia  

Malmilla terveyspalveluiden myllerrys: Uusi 450-paikkainen sairaala rakennetaan terveysaseman tontille – jättiterkkari tulossa

Terveysasemien lakkauttaminen eriarvoistaa kaupunkilaisia

Ei koronaa? – kärsi rauhassa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut