Uusi pyörätie ällistyttää autoilijoita Pasilassa – kuva: kaupunki lätkäisi heti kieltomerkin

Veturitallinkuja on tarkoitettu vain jalakulkijoille ja pyöräilijöille. Autot ovat jatkaneet ajamista kiellosta huolimatta. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Pasilan uuden pyöräily- ja kävelysillan valmistumisesta johtuvat liikennejärjestelyt hämmentävät vanhoille Veturitalleille kulkevia autoilijoita. Voimaan tulleesta kiellosta huolimatta autot ovat jatkaneet ajoa Veturitallinkujalla.

– Ongelma havaittiin heti väylän avauduttua, jolloin hieman suunnitelmasta poiketen lisättiin moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty -merkit molempiin päihin. Tulevaisuudessa vielä arvioidaan, että onko tarve maalata ajorataan lisää merkintöjä, sanoo projektinjohtaja Juuso Luoto Helsingin kaupungilta.

Monet Veturitallinkujaa kulkevat jalankulkijat käyttävät tien vieressä kulkevaa kapeaa jalkakäytävää. Tämän vuoksi autoilijat saattavat luulla leveämpää väylää autotieksi.

–  Muutos voi alkuun olla yllätys Veturitallien käyttäjille, mutta varmasti tilanne paranee käyttäjien ymmärrettyä merkkien sisällön. Onneksi kuitenkin pyöräilijät ja kävelijät ovat löytäneet reitin melko hyvin.

Autolla pääsee nykyään Veturitalleille Veturitien kautta.

Ajokielto on lisännyt pysäköintiä Veturitallinkujalla Savonkadun puoleisessa päässä. Luodon mukaan pysäköinti alueella on kielletty liikennemerkillä.

Lue myös: ”Näytti siltä, että käytäntö leviää” – Pyöräilijät suivaantuivat kaupungin "laittomista" kylteistä

Veturitallinkuja on tarkoitettu vain jalakulkijoille ja pyöräilijöille. Autot ovat jatkaneet ajamista kiellosta huolimatta. Aapo Siippainen

Lauttasaaren sillalle lätkäistiin 20 km/h -rajoitus: Suomen laki ei tunne tällaista kieltoa – "Rikotaan jatkuvasti"

81-vuotias Raili pelkää metroaseman "pullakuskeja" – Antonio, 24, rikkoo liikennesääntöä tahallaan: "Ei kai niiden kuulukaan väistää"

Kipeästi kaivattu silta sai takapakkia Pasilassa – pyöräilijät joutuvat takaisin "sakkolenkille"

Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut