Yrittäjät: Satamatunneli tarvitaan rekkarallin ratkaisuksi Jätkäsaaressa

Helsingissä on pohdittu, mitä satamille tehdään. Vaihtoehdoissa on palloteltu liikenteen keskittämistä Vuosaareen tai vaihtoehtoisesti Vuosaareen sekä Länsisatamaan, jotta ydinkeskustaan vapautuisi satama-alueilta lisätilaa. Veikko Somerpuro

Tunneli olisi ratkaisu Jätkäsaaren liikenneongelmaan, Helsingin Yrittäjät kirjoittaa kannanotossaan. Tunnelia on aiemmissa suunnitelmissa kaavailtu kulkemaan Länsisatamasta Länsiväylän päähän. Julkiseen keskusteluun on nyt nostettu satamatunneli, joka ohjaisi raskaan liikenteen pois maan päältä ruuhkauttamasta alueen katuja.

"Yrittäkää miettiä kapasiteetti kuntoon, ettei Laajasalosta tule uutta Jätkäsaarta" – Kaupunki suunnittelee isoa katuremonttia Herttoniemeen

Yrittäjät pitää tärkeänä, että matkustajalaivaliikenteen sijainnit tukevat kaupungin keskustaa ja matkailijoilla on helppoa kulkea keskustan lukuisiin palveluihin. Länsisataman ja Jätkäsaaren kasvaviin ruuhkiin on välttämätöntä löytää ratkaisu. Parhaiten ongelmaa korjataan yrittäjien mukaan rakentamalla tunneli, jonne ainakin raskas liikenne ohjataan pois kaduilta. Tunnelin rakentamisen suunnittelu ja toteutus on siksi tarpeen käynnistää mahdollisimman pian.

Mika yöpyy rekassa Vuosaaressa noin kolmena päivänä joka viikko – "Meille ainoa vaihtoehto on tulla tänne"

Helsinki tekee syksyllä päätöksiä satamien sijanneista – satamaselvitykselle heti kritiikkiä: "Miksi toimivaa käytäntöä ei haluttu tutkia vaihtoehtona?"

Helpottavatko Jätkäsaaren ruuhkat koskaan? – Risteyksiin kehitetään parhaillaan älyboksia, joka tunnistaa suunnat, kaistat ja nopeudet

Länsisatamaan halutaan vetovoimainen kulttuurikohde – paikaksi kiehtova makasiini

Ruuhkia helpottava ramppi Jätkäsaareen haudattiin päätöksenteossa yksimielisesti – "Huomasimme, että eihän sitä lopulta kannattanut kukaan"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut