Vanhoillislestadiolaisuuden taakseen jättänyt Ville Asikainen, 21, tiesi jo teini-ikäisenä haluavansa drag-artistiksi – ”Vanhemmilla oli sulateltavaa”

Muutos: Ville Asikainen jätti vanhoillislestadiolaisuuden taakseen.

Ville Asikainen, 21, muistaa hetken, jolloin tiesi haluavansa drag-tähdeksi.

– Olin Kroatiassa lomamatkalla ja polttanut selkäni, joten katselin hotellihuoneesta RuPaulin drag race -ohjelmaa, Asikainen naurahtaa.

– Silloin se iski, tuota minä haluan tehdä.

Asikainen kertoo olleensa jo aiemmin teinivuosinaan kiinnostunut meikkaamisesta.

– Tiesin, että laulaa en osaa, mutta osaan tanssia ja esiintyä, hän kertoo.

Miss Lumiére -taiteilijanimen ottanut Asikainen sai ensimmäiset drag-keikkansa oltuaan musiikkivideolla, jonka kautta tutustui ihmisiin. Oli aika jättää kotikaupunki Oulu taakse ja muuttaa Helsinkiin.

Pääsen kokonaan irtautumaan itsestäni.

– Oulussa ei drag-kulttuuri ole ihan vielä puhjennut kukkaan, mutta toivottavasti joku päivä sielläkin, Asikainen muotoilee.

Ouluun jäi 1,5 vuotta sitten myös Asikaisen vanhoillislestadiolainen lapsuuden perhe, jossa hän on 8 sisaruksen parvesta toiseksi nuorin.

– Olihan siinä vanhemmille sulateltavaa. Tulin kaapista ulos 16-vuotiaana, ja siinäkin oli vanhemmille sulateltavaa. Mutta rakkaus voitti ja kyllä he pitävät minua ihan omana poikanaan edelleen. Äiti ja iskä ovat aina tosi hyvin ottaneet asiat.

– Kunhan ei satuta muita, on ihan ok, mitä tekee, Asikainen jatkaa.

Drag-artisti Jonas on lavalla Slaya Bit – "En tiedä, miten Suomessa uran tekeminen onnistuu ilman Katri Helena -juttuja"

Hänellä on hyvät välit myös sisaruksiinsa, jotka kannustavat veljeään eteen päin tämän unelmassa.

Tällä hetkellä kasvatus- ja koulutusalan opinnot ovat tauolla ja Asikainen on työskennellyt iltapäiväkerhon ohjaajana.

Tavoitteena on, että ura drag-artistina lähtisi lentoon. Korona toki lyö jonkinasteista jarrua suunnitelmiin. Seuraava keikka on ravintola Heculeksessa 11. joulukuuta.

– Toivon, että pystyisi esiintymään työkseni ja elättämään itseni sillä tulevaisuudessa.

Fiilis lavalla on mieletön, Asikainen kuvailee.

– Koen, että pääsen kokonaan irtautumaan itsestäni, en ole enää Ville vaan Miss Lumiére, adrenaliini virtaa ja yleisöstä saa aivan mielettömästi energiaa, hän kertoo.

Asikainen muistaa koulussa jännittäneensä esiintymistä, mutta drag-artistina on niin täysin sisällä roolissa, että jännittäminen jää.

Vanhoillislestadiolaisuudesta annetaan usein kuva tiukkana uskonlahkona.

– Totta kai (uskonyhteisössä) aina on parannettavaa, mutta en koe samanlaista katkeruutta kuin jostain nettipalstoilta voi entisiltä jäseniltä lukea. Koen, että sain sieltä valmiudet tehdä omia päätöksiä, mutta se on nyt entistä elämää, sanoo uskonnosta irtautunut Asikainen.

Kuka?

Ville Asikainen

21-vuotias, työskentelee iltapäiväkerhossa ohjaajana, opiskelupaikka kasvatus- ja koulutusalalla.

Luo uraa drag-artisti Miss Lumiérena.

Asuu Vallilassa.

Vapaaehtoisesti lapseton: "Minua on haukuttu itsekkääksi lehmäksi"

"Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu" – Kaupunkiteologian professori Henrietta Grönlund tuntee urbaanin elämän ilot ja kirot eikä allekirjoita väitettä sulkeutuneista kaupunkilaisista

Malmilla sijaitsevassa temppelissä kokataan intialaista kasvisruokaa – reseptit koottiin myös keittokirjaan

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut