Kiasma saa pian ylleen hupun ja sulkeutuu yleisöltä yli vuodeksi – kustannusarvio nousi 23 miljoonaan

Kiasman peruskorjauksen urakoitsija on valittu.

Senaatti-kiinteistöt on valinnut Kiasman vesikattojen ja julkisivujen peruskorjauksen projektinjohtourakoitsijaksi vaativaan korjausrakentamiseen erikoistuneen Rakennus Oy Antti J. Aholan.

Työmaan pystyttäminen aloitetaan joulukuun alussa Kiasman huputtamisella eli sääsuojan rakentamisella. Kiasma on auki yleisölle 10. tammikuuta 2021 saakka. Museo avautuu jälleen keväällä 2022.

Peruskorjauksen suunnittelu on jatkunut koko syksyn. Erityistä huomiota on kohdistettu Kiasman ainutlaatuisen arkkitehtuurin säilyttämiseen.

Suunnitelmia on tarkastellut vastuusuojelutyöryhmä, johon kuuluu muun muassa Museoviraston edustajia.

Peruskorjauksen aikana näyttelysaleissa parannetaan akustiikkaa ja valaistusta sekä uusitaan ripustusjärjestelmät.

Hankkeen kustannusarvio on 23 miljoonaan euroa. Vielä elokuun lopussa arvio oli Hankkeen kustannusarvio on noin 19,5 miljoonaa euroa.

Jatkotutkimusten perusteella päätettiin myös uusia kaikki ikkunat. Tällä varmistetaan niiden vedenpitävyys ja parannetaan myös rakennuksen energiataloutta. Myös seinä- ja kattorakenteiden lämmöneristysten uusiminen sekä valaisimien muuttaminen led-valaisimiksi auttavat tässä tavoitteessa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut