Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nuoret yrittäjät avasivat trendipizzerian koronasta huolimatta, työllistävät jo 10 ihmistä – "Tuumimme, että pelko pois"

– Olemme olleet alalla kymmeniä vuosia. Tätä paikkaa alettiin kehittää jo vuoden 2019 alussa.

Näin kertoo ravintolapäällikkö ja ravintolan osakas Cemi Akyun Huopalahdentiellä kaksi ja puoli kuukautta sitten avatussa Naplesissa. Ravintolan pääosakas on lihapullistaan kuuluisa Pukinmäen Lokal Food & Bar.

– Emme lähteneet muuttamaan Pukinmäen Lokalia. Miksi muuttaa hyvää, kun sitä voi kehittää omista lähtökohdistaan. Siksi etsimme uutta paikkaa.

Uudesta lukaalista upouudessa talossa Munkkiniemen ja Niemenmäen rajalla vinkkasi tuttu välittäjä.

– Ajattelimme huhtikuussa, että tämä (korona) on ohimenevä juttu, ja että olemme nuoria ja että pitää yrittää luoda työpaikkoja.

Nimiä papereihin laitettiin kesä-elokuussa.

– Olihan se vähän pelottava lähteä, mutta tuumimme, että pelko pois.

– Meillä on nyt töissä kymmenen ihmistä. Yritämme antaa mahdollisimman paljon työvuoroja, sanoo Akyun, joka auttelee tarvittaessa myös Pukinmäessä.

”Kuin olisi matkalla Italiassa” – HU:n pizzakisan voittaja kasvoi ketjuksi, tässä on 10 parasta pizzaravintolaa Helsingissä!

Lukijoilla selvä mielipide pikaruokajättien ykkösestä – "Vie kilpailijoita kuin majoneesiin tuhriintunutta servettiä"

Muistatko legendaarisen Martinan? – Jättimäisestä ravintolaketjusta on jäljellä enää vain rippeet, Burger King jatkaa perinnettä

Koronan ensimmäisen vaiheen aikana ravintolan käynnistäminen olisi ollut mahdotonta, koska luottolaitosten rahahanat olivat kiinni. Rahaa sai – aivan kuin 1990-luvun lamassa – vain ne, joilla oli se sama raha jo entuudestaan vakuutena.

– Minulla itselläni on pankkitaustaa kymmenen vuotta Nordeasta. Pakko nostaa hattua heille. Niin hyvin he hoitivat nyt meidän asiamme.

Paikka avattiin 23. syyskuuta. Jo ennen avajaisia Naples tarjosi maistiaisia ohikulkijoille ja lähiseudun asukkaille ajaessaan sisään pizzauunia, jolla tehdään trendikästä napolilaista pizzaa.

– Halusimme tuoda napolilaisen pizzan lähelle tämän seudun asukkaita. Pizzat tehdään aitojen reseptien mukaan. Jauhot maksavat kaksi euroa kilolta, kun niitä normaalisti saisi 80 sentillä.

– Hyvin on otettu vastaan. Toki myynti saisi olla suurempi.

– Pyrimme tekemään kaikkea myös asiakkaiden toiveiden mukaan. Kovasti on kysytty esimerkiksi anjovispizzaa. Kehittelemme sitä ja katsomme, miten se menee kaupaksi. Se voi sitten päätyä pysyvästi listalle.

S-marketissa työskentelevä Janica leipoo hittituotteen käsin – "Ihmiset eivät vieläkään usko sitä"

Joko olet maistanut? Erikan ja Emilyn pieni leipomo valmistaa koukuttavia snäcksejä Helsingissä – "Käsi kävisi koko ajan"

Matti sai Viron-reissullaan loistoidean – Helsingissä toimii nyt tehdas, joka tuottaa 2 000 pussia käsityönä tehtyjä sipsejä viikossa

Tämä klassikko on koululaisten lempiruoka Helsingissä – pizza vasta sijalla 10

Tunnettu pizzaketju lopetti Triplassa –  sulkenut jo lähes kaikki Suomen ravintolat