Helsinkiläinen Saga viettää jouluaaton Netflixin kanssa – Prisman ketjujohtaja ennakoi: "Pienet pakkauskoot ovat tänä vuonna suosittuja"

Korona: Monen joulu on tänä vuonna erinäköinen. Useat jäävät pääkaupunkiseudulle viettämään joulua, kun koronan vuoksi ei lähdetä sukuloimaan maakuntiin.

Skotlannista kotoisin oleva Matthew Whitfrield on Herttoniemen Prismassa ja hypistelee joulukoristeita. Miten hän aikoo varautua joulunajan ruuhkiin kaupoissa?

– Siksi olen täällä nyt, jotta voisin välttää ne, hän sanoo.

Whitfrieldiä ei korona pelota, mutta hän tekee jouluostoksia mielellään ennen ryysistä. Kello on kolme iltapäivällä, ja Hertsissä on rauhallista.

Kaupat varautuvat joulun alla ennätysmäisiin ruuhkiin – Näin vältät pahimman ryysiksen

Monikaan Helsingin Uutisten haastattelemista ihmisistä ei pelännyt jouluruuhkia. Nuoripari pienen vauvan kanssa aikoo mennä omien vanhempiensa joulupöytään, joten jouluostoksia ei tarvitse itse tehdä niin paljon.

Yksi eläkeläisnainen sanoo, ettei joulu stressaa, koska kyläilijöitä on vähemmän.

"Kriisin paradoksi on siinä, että kysyntää on, mutta se ei saa aikaan kulutusta" – Lapin vaikeuksista keskustellaan, vaikka pääkaupungin matkailu tarpoo vielä syvemmällä

Myös eläkeläinen Saga Friman on ostoksilla. Häntä eivät jouluruuhkat pelota, koska hän aikoo tehdä raskaimmat jouluostokset Citymarketin verkkokaupassa.

Oman hyvinvoinnin lisääminen ruokailun merkeissä korostuu.

– Minulla on aaton aatoksi jo päivä varattuna verkkokaupasta. Ostan sieltä kaikki jouluruuat, mehut, vishyt ja vihannekset ja niin edelleen. Jotain saatan hakea kaupasta, Friman sanoo.

Hänen joulunsa on tänä vuonna hieman erilainen, kun lapset ja lapsenlapset eivät tule kylään koronan vuoksi.

– Vietän joulua yksin, tai oikeastaan Netflixin kanssa. Olemme lasten kanssa yhteydessä videopuhelulla, hän sanoo.

Frimanin kaltaisten tilanteiden vuoksi HOK-Elannon Prisma ketjujohtaja Anu Tuomaala uskoo, että tänä jouluna pienemmät pakkaukset voivat olla suosittuja. Moni varmasti viettää joulua nyt pienemmässä piirissä.

Pääkaupunkiseudun koronanyrkki: Rajoitukset jatkuvat joulun ja uudenvuoden yli – "Lasten siirtäminen etäopetukseen tulee olla viimesijainen keino"

Pääkaupunkiseudun ruoka- ja tavarakaupat valmistautuvat kaikkien aikojen vilkkaimpaan joulukaupankäyntiin. Vilkkaus johtuu Tuomaalan ja Keskon Etelä-Suomen aluejohtajan Timo Heikkilän mukaan siitä, että koronarajoitusten vuoksi moni jää pääkaupunkiseudulle viettämään joulua, eikä lähde sukuloimaan maakuntiin.

– Joulukauppa on merkittävässä roolissa ympäri Suomea. Silloin ei tehdä mitään ylimääräisiä remontteja tai muutakaan, Heikkilä sanoo.

Sen lisäksi matkarahat ovat säästyneet, ja kaupan alan johtajat uskovat, että ne satsataan nyt jouluruokiin ja -ostoksiin. Se voi tarkoittaa ruuhkaisia hyllyvälejä ja pitkiä jonoja ruoka- ja tavarakaupoissa ennen joulua.

– Nyt kun matkustaminen on hyvinkin rajallista, uskomme, että oman hyvinvoinnin lisääminen ruokailun merkeissä korostuu, Heikkilä arvelee.

"Pyydä joulupukkia jättämään lahjasäkki ulos" – Nyt tuli valtion virallinen vinkkilista koronajouluiluun

Joulu

Aukioloaikoja laajennettu

Helsingin alueen Prismoista Itäkeskuksen, Triplan ja Kaaren Prismat palvelevat aina ympärivuorokautisesti, myös joulun pyhinä.

16. joulukuuta alkaen myös Herttoniemen, Malmin ja Viikin Prismat ovat auki ympärivuorokautisesti jouluaattoon kello 18 saakka.

Joulupäivänä Prismat ovat avoinna klo 10–21.

Tapaninpäivänä palataan normaaliin 6–24 aukioloon.

Muun muassa Kaaressa, Triplassa ja Itäkeskuksessa Prisman palvelutorit ovat joulua edeltävinä päivinä maanantaista keskiviikkoon auki läpi yön. Muissa on pidennettyjä aukioloja.

Myös esimerkiksi K-Citymarketit Helsinki Eastonissa ja Helsinki Ruoholahdessa pitää kaupan ja palvelutiskin auki läpi yön 22.–23. joulukuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut