Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kissa hankittiin joululahjaksi nettikirppikseltä ja naapurin oli pakko sanoa napakka mielipiteensä – Hesy: "Näitä kyselyitä tulee joka joulun alla"

Eläimet: Sadalla eurolla nettikirpparilla myyty kissa ihmetytti helsinkiläisnaista. Vastuullinen kauppias ei myy lemmikkejä, jos on epäilys siitä, että ne ovat menossa yllätyslahjoiksi.

Helsinkiläiselle Teija Korhoselle kissat ovat tärkeitä. Hänellä itsellään on kolme näyttelykissaa.

– Vielä muutama vuosi sitten asuin Pakilassa. Naapurissani oli nuoripari, joka päätti hankkia ensimmäisen kissansa jouluksi.

– Ensin olin tyytyväinen, kun kuulin asiasta. Sitten selvisi, että kissa on hankittu satasella Tori.fi:stä. Se oli kuulemma tuotu jouluaattona ostajan kotiovelle, mutta mukaan ei oltu annettu mitään papereita. Oli vain vakuutettu, että ”terve se on ja oikein mukava”, Korhonen harmittelee.

Moni leipoo lemmikille omat jouluherkut – vältä kuitenkin näitä yleisesti käytettyjä ruoka-aineita eläinten herkuissa

Tyttökissa oli kuitenkin vielä pentu, jolle kehittyi myöhemmin napatyrä. Siitä tuli ongelmia ja eläinlääkärimaksuja.

Sirua ei kissalta löytynyt, eikä sitä todennäköisesti oltu edes madotettu.

– Kerroin pariskunnalle mielipiteeni tuollaisesta kissanhankinnasta. Ei ollut nappiin osunut joululahja, Teija Korhonen kertoo tiukasti.

Eläinjärjestöt pelkäävät koronan aiheuttaman lemmikkibuumin seurauksia – "Huomataan, etteivät rahkeet riitäkään"

Tunnolliset eläinkauppiaat ja eläinsuojeluyhdistykset eivät suostu myymään lemmikkiä pukinkonttiin noin vain.

– Hesy ei missään tapauksessa luovuta eläintä eteenpäin, jos epäilemme, että se on menossa lahjaksi. Näitä kyselyitä tulee meille joka joulun alla, mutta säännöt ovat selvät, kertoo Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen tiedottaja Erja Veivo.

– On aikamoinen riski hankkia lemmikki lahjaksi, sillä lahjan saajahan ei välttämättä edes pidä koko eläimestä tai ei halua hoitaa sitä.

Myös Faunatar-ketjun markkinointivastaava Eeva Ahervuo muistuttaa, että eläin ei sovi koskaan yllätyslahjaksi, vaan sen hankintaa pitää pohtia koko perheen voimin.

Eläinlääkäri tyrmää raakalihatuotteiden syöttämisen koirille – Voivat aiheuttaa vakaviakin vaurioita ja bakteerien siirtymistä myös ihmisiin

Kissan tai koiran hankkiminen perheeseen juuri jouluksi ei kuitenkaan ole kaikkien eläinystävien mielestä negatiivinen asia.

Katriina Huhtinen on kasvattanut tiibetinspanieleita vuodesta 1986 lähtien ja nuorimmat pennut ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihin juuri tämän joulun alla.

– Niistä tulee perheen yhteisiä joululahjoja, joka on mielestäni ihana asia. Ei ole väliä hankitaanko koira perheeseen joulu-, syntymä- vai rippilahjana, tärkeintä on että koko perhe odottaa pentua ja kun ajankohta pennunhankinnalle on oikea, Huhtinen muistuttaa.

– Tänä vuonna on näin, että pennut tulevat luovutusikäisiksi joulun alla. Nyt koko perhe voi joulunpyhinä tutustua pitkään odottamaansa uuteen perheenjäseneen.

Maine coon otti tilan haltuun Haagassa – lemmikkikahvila ei ole pelkää söpöstelyä, vaan illoilla on myös selkeä tavoite

Helsinkiläisen eläinkaupan harvinaisuus näyttää tosielämän Pokemonilta – sitä käydään valokuvaamassa päivittäin: "Ihmiset ovat haltioissaan"

Lemmikki voi hämmentyä omistajan etätöistä ja ahdistua niiden päättymistä – Näin opetat sujuvaan yksinoloon