Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tove Janssonin teos huutokaupataan Viikissä

Viikissä sijaitsevan huutokauppa Helanderin tiloissa kaupataan keskiviikkona 16. joulukuuta muumeistaan tunnetun Tove Janssonin 1940-luvulta peräisin oleva öljyvärimaalaus. Huutokauppa alkaa kello 13. Osallistumista huutokauppaan suositellaan verkossa osoitteessa www.helander.com.

Kyseessä on Janssonin öljyväreillä maalaama teos Asetelma simpukalla, viuhkalla ja kannulla (1944). Teos on tähän asti ollut yksityisomistuksessa helsinkiläiskodissa. Sen koko 60 x 47 senttimetriä.

Maalausajankohtana meneillään olevista sotavuosista huolimatta maalauksen tunnelmaa kuvaillaan kevyeksi. Tummaa taustaa vasten piirtyvät värit harmonisia ja eloisia.

Huutokauppa Helander on vuodesta 1994 toiminut huutokauppakamari. Helanderilla järjestetään vuosittain noin 45 salihuutokauppaa, joihin voi jättää tarjouksia myös verkossa. Myyjiin ja ostajiin kuuluu yksityishenkilöiden lisäksi viranomaisia, julkisia tahoja ja yhteisöjä.