Helsingissä työskentelevä kuvanveistäjä palkittiin – tunnettu erityisesti mekaanisista puuveistoksistaan

Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinnon saa tänä vuonna kuvanveistäjä Petri Eskelinen (s. 1975). Rovaniemellä syntynyt ja Helsingissä työskentelevä Eskelinen on tunnettu erityisesti mekaanisista puuveistoksistaan, jotka reagoivat katsojan toimintaan.

Vuosittain jaettavan tunnustuksen arvo on 7 000 euroa.

Kuvataiteilija Petri Eskelisen teosten lähtökohtia ovat tekniset kokeilut ja liike. Mekaaniset veistokset antavat usein myös katsojalle mahdollisuuden osallistua teoksen toimintaan kehonsa liikkeillä. Esimerkiksi Halaamisen mekaniikka -teos (2014) imitoi sen käyttäjälle halaamisen tunnetta. Eskelisen näyttely Laumaeläin – Social Animal Galleria Sculptorissa vuonna 2019 herätti laajaa huomiota. Uusissa teoksissaan hän on tutkinut kasvien toimintaa sijoittamalla niitä erilaisiin rakennettuihin pienoismaailmoihin.

Valinnassa huomioitiin Petri Eskelisen korkeatasoinen ja aktiivinen taiteellinen toiminta, taiturillinen käsityötaito sekä hänen veistostensa kehollinen ja älyllinen monitasoisuus.

Toiminnallisuuden kautta teoksiin syntyy sosiaalinen elementti, joka tarkastelee sekä teoksen että katsojan käyttäytymistä. Teoksillaan Eskelinen kommentoi myös kärjistynyttä keskustelukulttuuria: teoksia pystyy liikuttamaan yhteistyöllä ja kommunikoimalla.

Petri Eskelinen on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2006. Aktiivisen näyttelytoiminnan lisäksi hän on tehnyt useita julkisia teoksia, joista viimeisin on tilausteos Napatutkija (2019) Uuteen Lastensairaalaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut