Sairaanhoitajien työtä ylistävä seinämaalaus poistetaan Helsingissä – trendialueelle tulossa lisää ravintoloita ja jopa kaksi panimoa

Vanha teollisuushalli on yrittäjä Aku Djedidin mielestä sopiva paikka spraymaaleja ja muita taiteilijatarvikkeita myyvälle Molotow Finlandille. Kaksikerroksisessa tilassa on myös luova tila, jossa on taidegalleria ja mahdollisuus työpajojen järjestämiseen. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Koronan eturintamassa työskentelevien sairaanhoitajien kunniaksi keväällä maalattu katutaideteos on herättänyt runsaasti huomiota Vallilan Konepajalla. Supersankariksi paljastuva sairaanhoitaja häviää kuitenkin katukuvasta lähikuukausien aikana, koska kyseinen varastorakennus puretaan.

Vallilan Ratapiha Oy on laittamassa vauhtia omistamiensa rakennusten kehittämiseen. Yhtiö on yksi alueen suurimmista toimijoista Bruce Oreckin tunnetuksi tekemän The Train Factoryn ohella.

Ratapiha omistaa VR:n vanhoista rakennuksista korkeasta piipusta tunnetun Voimalan sekä sen vieressä olevan Pajan ja pahasti ränsistyneen Lasipalatsin.

– Lasipalatsin kehityshanke etenee jo tänä vuonna. Lasipalatsiin rakennetaan uutta lämmintä tilaa ensi vuonna, kun lupa-asiat saadaan kuntoon. Sisälle tulee toimistoja ja Aleksis Kiven kadun puoleiseen päätyyn ravintola, sano hallituksen puheenjohtaja Henrik Hemmilä.

Muun muassa spraymaaleja myyvä Aku Djedidi uskoo Vallilan Konepajan kehittyvän nyt oikeaan suuntaan. Noin vuoden alueella toiminut yritys on saanut näkyvyyttä muun muassa Jugix2-taitelijanimellä tunnetun Jukka Metsäahon maalauksesta. Aapo Siippainen

Vallilan Ratapihan vuokralaisena on ollut tähän asti vain yksi ravintola: kesäterassina kahden vuoden ajan palvellut Konepaja Biergarten. Se on toiminut Voimalan ja Pajan välisellä alueella.

– Sopimus Biergartenin kanssa jatkuu ainakin ensi kesän. Konsepti on ollut kiva ja ihmiset tyytyväisiä. Tarkastelemme sen jälkeen, miten alue muuttuu.

Hemmilän mukaan heidän rakennuksissa on tilaa korkeintaan kahdelle ravintolalle.

– Panimot ovat olleet valtavan kiinnostuneita alueesta. Voimalarakennus voisi toimia panimoravintolana.

Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"

Myös Bruce Oreck on kertonut etsivänsä panimoa yrityksensä tiloihin.

Hemmilän tavoitteena on viedä Konepajaa kohti ”keskieurooppalaista ja teollisuushenkistä ympäristöä”.

Helsinkiin perustetaan uusia ravintoloita nyt hurjalla tahdilla – nämä 2 trendialuetta ovat kasvun kärjessä

Toistaiseksi Vallilan Ratapiha Oy:n omistamissa tiloissa on muun muassa valokuvausstudio ja rakennusalan yrityksiä.

– Uskon, että Konepajan alue on parhaimmillaan viiden vuoden kuluttua, kun se löytää tapansa olla ja katualueet saadaan siisteiksi. Vuokralaiset tulevat tänä aika muuttumaan kaupunkiympäristöön paremmin sopiviksi, Hemmilä kertoo.

Lasipalatsin sisälle rakennetaan lämmintä tilaa. Lasipalatsissa on kuvattu viime aikoina lukuisia mainoksia, tv-sarjoja ja musiikivideoita. Keväällä siellä asennettiin takseihin koronasuojia. Aapo Siippainen

Yleisölle ovet ovat auki muun muassa katutaidetarvikkeita myyvässä Molotow Finlandissa. Yritys on teettänyt tämän jutun alussa mainitun katutaideteoksen. Molotow on toiminut Konepajalla noin vuoden ajan. Taiteilijatarvikkeiden lisäksi se toimii myös galleriana ja työpajatilana.

– Kiinnostuimme Konepajasta muun muassa sen takia, koska alue on ollut merkittävässä roolissa Helsingin katutaidekulttuurin kehittymiselle menneinä vuosikymmeninä, sanoo yrittäjä Aku Djedidi.

Hän viittaa edesmenneeseen Pasilan galleriaan eli graffitien seinustamaan vanhaan junatunneliin.

Molotowin vieressä olevaan tyhjään teollisuushalliin on tulossa kevään aikana Parkour Akatemia.

Djedidi on huomannut, että suurella Konepaja-alueella asioivien on vaikea löytää etsimäänsä yritystä.

– Toivottavasti opasteet paranevat, kun esimerkiksi kaupungin katutyöt valmistuvat.

Konepajalle rakennetaan tällä hetkellä myös leikkipuistoa ja päiväkotia. Konepajan alueelle rakennetaan myös lisää asuntoja sekä MTV:n Pöllölaakson toimitiloja.

Asukkaat vastustivat Bauhausia, saavatkin nyt Lidlin – tätä mieltä protestin käynnistänyt Jaakko Blomberg on uudesta tulokkaasta – "Ihmiset eivät ole oikein hiffanneet"

Lidl avaa yli 1000 neliön myymälän keskelle Helsingin trendialuetta – myös Alkoa houkutellaan

The Last of Us Part 2 -musiikkivideo kuvattiin Helsingissä – yllättävä yhteys suomalaisten koronataisteluun

Vanhaan teollisuussaliin rakennettiin Helsingin ensimmäinen padel-halli – taustavoimana entinen NHL-kiekkoilija Ville Leino: "Tarkoitus on yhdistää taidetta ja urheilua"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut