Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt vanhuksille soittelee valepoliisi, joka tietää, millä autolla vanhus ajaa ja missä on käynyt

Poliisi tutkii jälleen kahta tuoretta valepoliisitapausta Länsi-Uudellamaalla.

Tällä kertaa poliisina esiintyvä soittaja on hyvin mahdollisesti seurannut kohteitaan. Soittaja on nimittäin tiennyt, millä autolla vanhus ajaa ja missä tämä on asioinut.

Espoossa valepoliisi soitti iäkkäälle naiselle.

Soittaja kyseli naiselta tämän aiemmin tekemästä kauppareissusta. Soittaja väitti, että poliisi olisi saanut kyseisestä kaupasta tietoonsa naisen tilitiedot ja että naisen tililtä olisi viety lähes 3 000 euroa.

Soittaja kielsi naista menemästä verkkopankkiin ja kehotti tätä soittamaan puhelinnumeroon, jossa tämän tulisi antaa pankkitunnuksensa.

Nainen kuitenkin epäili tarinaa ja otti yhteyttä poikaansa, joka vahvisti epäilyt. Näin valepoliisi ei saanut havittelemiaan tietoja. Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena sekä petoksen yrityksenä.

Toinen tapaus sattui Lohjalla, missä kohteena oli myös iäkäs nainen.

Puhelu oli tullut iltayhdeksän jälkeen ja myös lohjalaiselta oli kysytty tämän liikkeistä omalla autollaan.

Valepoliisi väitti naiselle, että tämän tilinumero oli päätynyt vääriin käsiin huoltoaseman skimmauslaitteesta ja että tililtä olisi viety noin tuhat euroa. Valepoliisi ohjeisti naista samoin kuin espoolaistakin.

Lohjalainen muisti kuitenkin, että oli maksanut polttoaineen käteisellä, joten hän ei luovuttanut pankkitietojaan.

Poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena.

Poliisi painottaa jälleen, että ei virkatehtävissä koskaan kysy pankkikorttia, pin-koodia tai tunnuksia verkkopankkiin.

– Jos epäilet pankkikorttisi ja tunnuksien joutuneen vääriin käsiin, sulje kortti heti pankin sulkupalvelussa ja tee rikosrikosilmoitus, poliisin tiedotteessa sanotaan.