Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiesitkö? Raketteja ei saa säilyttää kerrostalossa missä tahansa –Kiinteistöliitto antaa vinkit naapurisovun säilyttämiseen uudenvuoden paukuttelussa

Erityisesti tiheästi asutuilla kaupunkialueilla on syytä muistaa, että lain mukaan ilotulitteiden käyttäjä vastaa niiden turvallisesta käytöstä. Henkilö- ja omaisuusvahinkojen vaaraa ei saa aiheuttaa.

Näin suitsii etukäteen uudenvuoden juhlintaa Kiinteistöliitto Uusimaa ry, joka edustaa lähes 12 000 asunto-osakeyhtiötä. Niissä on yli 800 000 asukasta.

Rakettien ampuminen taloyhtiön pihalla ei yleensä onnistu turvallisesti ja siksi se ei ole suositeltavaa, Kiinteistöliitto Uusimaa täsmentää.

– On kaikkien asukkaiden viihtyvyyden ja turvallisuuden kannalta parempi, ettei ilotulitteita ammuta taloyhtiön pihalla eikä talojen välittömässä läheisyydessä. Ampujan ei tarvitse pelätä ilotulitteiden osumista rakennuksiin tai autoihin eikä kotieläinten tarvitse kuunnella ikkunan edessä räjähteleviä raketteja, toteaa neuvontalakimies Ville Hopsu tiedotteessa.

Hopsu muistuttaa myös, että ullakolla, verkkokellarissa tai taloyhtiön yhteisissä tiloissa ilotulitteita ei saa säilyttää lainkaan.

Monessa kaupungissa on erikseen pelastuslaitosten rajaamia alueita, joissa ei saa ampua raketteja.

Esimerkiksi Helsingissä kiellettyjä alueita tänä vuonna ovat ydinkeskusta ja monet ostoskeskus-, puisto- tai torialueet.

Ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä vain kello 18-02 välisenä aikana.

Ilotulitteet aiheuttavat vuosittain useita tulipaloja sekä erilaisia vammoja. Tämän vuoksi niiden vaaroista on syytä keskustella myös lasten kanssa ja pitää tulitteet poissa lasten saatavilta, ohjeistaa Kiinteistöliitto Uusimaa.