Keskustaan ehdotettiin autottomien elämää helpottavaa Mini-Sorttia – sellainen on jo suunnitteilla, mutta ei vielä Helsinkiin

Sortti-asemat voivat olla autottomille hankalan matkan päässä. Helsingissä asemat sijaitsevat Konalassa ja Kivikossa. Arkisto/Klaus Nurmi
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Mini-sorttia ei näillä näkymin ole tulossa ydinkeskustaan, mutta Kyläsaaren kierrätyskeskuksen yhteyteen Arabianrannan kupeeseen sellainen voitaisiin perustaa. Näin vastasi HSY joulukuussa lausuntona Mai Kivelän (vas.) tekemään valtuustoaloitteeseen.

Ensimmäinen Sortti-pienasema perustetaan kuitenkin alkuvuodesta Vantaan Koivukylään, jossa konseptia testataan vuoden 2021 loppuun. Sen jälkeen voisi kyseeseen tulla Kyläsaaren pienasema ja myöhemmin ehkä myös Mini-Sortti Koskelan varikolle.

Konseptilla tavoitellaan yhden luukun mallia, jossa asiakas voi samalla käyntikerralla toimittaa tavaransa joko kierrätettäviksi, jätteeksi tai uudelleen käytettäviksi. Pienasema ottaa vastaan muun muassa puuta, tekstiiliä, sekajätettä sekä metallia.

Kivelä toivoi niin sanotun Mini-Sortin perustamista keskustaan etenkin autottomille asukkaille ja esitteli idean myös Helsingin Uutisten kolumnissaan viime syksynä. HSY:n mukaan autottomat voivat tilata isojen esineiden kierrätykseen Sortin noutopalvelun.

Mini-Sortin rinnalla HSY:llä on kierrätyksen tehostamiseksi selvittelyssä myös mahdolliset Sortti-kortteliasemat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut