Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nightwishin jättävä Marko Hietala suomii kovin sanoin musiikkiteollisuutta

Nightwish-yhtyeen basisti ja laulaja Marko Hietala jättää yhtyeen. Hän kertoo asiasta Facebookissa ja ilmoittaa samalla jättävänsä myös julkisuuden.

– Rakkaat ihmiset. Jätän Nightwishin ja julkisen elämäni, Hietala ilmoittaa.

Kirjoituksessaan Hietala moittii musiikkiteollisuutta kovin sanoin. Hän viittaa vaativiin suoratoistopalveluihin ja kiertuepromoottoreihin, jotka jakavat tuottoja artisteille epäreilusti.

– Olemme musiikkiteollisuuden banaanivaltio, hän suomii.

Kulunut vuosi pakotti Hietalan jäämään kotiin ja miettimään. Hän kertoo huomanneensa olevansa pettynyt moniin asioihin musiikkiteollisuudessa ja tarvitsevansa tunnustusta työstään.

Hietala on soittanut Nightwishissa vuodesta 2002. Hän kertoo täyttävänsä 55 vuotta 14. tammikuuta ja hoitaneensa kiistatta oman osuutensa ja lisää että (yhtyeen johtohahmon) Tuomas Holopaisen syyttäminen on loukkaus sekä Holopaista että Hietalan vapaata ajattelua vastaan.

– Tämä on hyvin surullista meille kaikille myös, hän kirjoittaa.

Hietala kertoo myös kärsivänsä kroonisesta masennuksesta.

Muutaman tälle vuodelle sovitun asian Hietala kertoo vielä tekevänsä. Muutoin hän pyytää eri tahoja välttämään yhteydenottoja. Poikkeuksen tekee vain lapsuuden sankari Tony Iommi eli Black Sabbath -yhtyeen kitaristi ja perustajajäsen.