Nykytaideaarteet kannetaan varastoon – Kiasma korjataan 23 miljoonalla eurolla

Taide: Kiasman painavat veistokset laitetaan nyt varastoon.

Nykytaiteen museo Kiasmassa on alkanut peruskorjaus. Kaikki näyttelykohteet on siirretty remontin tieltä varastoon. Jari Pietiläinen
Jari Pietiläinen

Jari Pietiläinen

Nykytaiteen museo Kiasma on suljettu yleisöltä peruskorjauksen vuoksi. Tammikuussa alkaneen remontin kuluessa museon vesikatot ja julkisivut korjataan täysin.

Hankkeen aikana myös näyttelysaleissa tehdään kunnostustöitä, joiden tavoitteena on parantaa niin taiteen esittämisen kuin sen kokemisenkin edellytyksiä.

Peruskorjaushankkeen kustannusarvio on 23 miljoonaa euroa.

Kiasman käsillä oleva peruskorjausvaihe on saanut alkunsa vuoden 2013 tienoilla, jolloin ensimmäinen hankesuunnitelma tehtiin.

Sen jälkeen on toteutettu jo kaksi vaihetta, nyt on kolmannen hankkeen vuoro.

Haasteita asettaa se, että Kiasmassa on useita painavia veistoksia, joiden siirtäminen vaatii erikoislaitteita. Myös lukuisten installaatioiden liikuttelu on tavallista museotyötä työläämpää.

Kiasma avautuu yleisölle perusteellisen korjauksen jälkeen keväällä 2022. Tavoitteena on se, että museo on yleisön käytettävissä ensi vuoden huhtikuussa, jolloin nähtäville tulee kansainvälistä nykytaidetta esittelevä Ars 2022 -näyttely.

Installaatioiden käsittely ja dokumentointi eroaa perinteisempien taidemuotojen kuten taulujen ja patsaiden käsittelystä.

Kiasman teoksille tehdään ennaltaehkäisevää konservointia, mikä tarkoittaa sitä, että teoksia ei tarvitse kunnostaa tulevaisuudessa.

Helsingin keskustassa sijaitseva Kiasma on osa Kansallisgalleriaa.

Kiasma esittää, kerää ja tekee tunnetuksi nykytaidetta. Näyttelyiden lisäksi Kiasmassa järjestetään esityksiä ja tapahtumia.

Yhdysvaltalaisen arkkitehdin Steven Hollin suunnittelema Kiasma-rakennus valmistui vuonna 1998.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut