Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL:n matkustajamäärä on nyt alle kolmanneksen maksimista – Näin pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä huomioidaan uudet rajoitukset

Uudet tartuntatautilain koronarajoitukset ovat täyttyneet Helsingin seudun liikenteessä pääosin jo nyt, HSL tiedottaa. Maanantaina 22. helmikuuta voimaan tullut laki velvoittaa joukkoliikenteen toimijat pitämään huolta koronaturvallisuudesta.

Uudella lailla voidaan määrätä liikennevälineen enimmäismatkustajamäärä 50 prosenttiin täydestä kapasiteetista.

HSL:n mukaan sen liikenteen kuormitusaste on jo nyt keskimäärin alle 30 prosenttia maksimikapasiteetista. Kuormitusasteella tarkoitetaan sitä, miten paljon matkustajia on suhteessa matkustajapaikkoihin.

Matkustajamäärä on HSL:n mukaan vähentynyt 45 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan ennen koronaa.

HSL painottaa tiedotteessaan, että koronaohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää, jotta joukkoliikenne pysyy turvallisena.

Se ohjeistaa käyttämään maskia, välttämään turhaa äänenkäyttöä, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, pitämään etäisyyttä muihin matkustajiin, peittämään yskiessä tai aivastaessa hihaa suun ja nenän edessä sekä hankkimaan lippu ilman ihmiskontaktia esimerkiksi sovelluksesta tai verkosta.

HSL toivoo myös, että matkustajat mahdollisuuksien mukaan välttäisivät matkustamasta ruuhka-aikaan ja odottaisivat seuraavaa vuoroa, jos liikenneväline vaikuttaa liian täydeltä.

Lähtökohtaisesti asemilla ja terminaaleissa on HSL:n mukaan tilaa säilyttää turvavälit. Jos kuitenkin ongelmia ilmenee, se on tiedotteen mukaan valmiina lisätoimiin.

HSL aikoo myös tehostaa matkustajien käyttöön tarkoitettujen tilojen ja pintojen puhdistamista.

HSL on jo nyt ohjeistanut liikennöitsijöitä avaamaan liikennevälineiden kaikki ovet, kun liikenneväline pysähtyy pysäkille. Tällä tehostetaan ilman vaihtumista liikennevälineessä ja pienennetään tartuntariskiä.

Käsidesiä on tarjolla HSL-alueen metro- ja juna-asemilla.

HSL myös pitää esillä koronaturvallisia toimintaohjeita digitaalisilla näytöillä, julisteissa ja kuulutuksissa.