Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllätyskäänne! Pikaruokaketju KFC tulee sittenkin Suomeen – ensimmäinen ravintola pk-seudulle jo tänä vuonna

Muun muassa uppopaistetuista kanaruuista tunnettu pikaruokaketju KFC avaa ensimmäisen ravintolan pääkaupunkiseudulle jo tänä vuonna, kertoo KFC Finlandin toimitusjohtaja Janne Einola Helsingin Uutisille.

Helsingin Uutiset kertoi viime vuoden lopulla, että KFC olisi kahden vuoden harkinnan jälkeen luopunut suunnitelmista avata Suomeen useita kymmeniä ravintoloita.

Monet suomalaiset yrittäjät olivat kiinnostuneet KFC-ravintoloista, mutta ketju etsi suurta toimijaa, joka olisi voinut vastata jopa 50 ravintolasta.

Einola sanoo nyt Helsingin Uutisille, että tulevien vuosien aikana ketjun ajatuksena on avata Suomeen useita kymmeniä ravintoloita.

– Tarkoitus on kasvaa koko kansan ketjuksi. Onko se sitten 40, 50 vai 60 ravintolaa, sen aika näyttää, Einola kertoo.

– Katsomme useita kohteita tällä hetkellä, pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Olisimme erittäin iloisia, että saisimme ravintolan auki myös Espooseen mahdollisimman pian, hän jatkaa.

Pikaruokaketju KFC eli Kentucky Fried Chicken avaa ravintolan Ülemiste-keskukseen

Einolan mukaan koronatilanteen vaikutukset ovat olleet erityisen näkyviä ravintola-alalla, mutta ne eivät ole esteenä KFC:n kaltaisille uusille avauksille:

– Ravintolapalveluiden kysyntä ei nykytilanteessakaan lakkaa olemasta. Tilanteessa, jossa matkailu on rajoitettua, KFC tuo monelle meistä makumuistoja maailmalta. Vahva globaali brändi on asiakkaalle laadun tae, ja siksi uskomme sen houkuttelevuuteen, Einola sanoo tiedotteessa.

Suomen KFC-ravintoloista vastaa virolainen Apollo Group, jolla on ketjun ravintoloita jo Baltiassa. Apollo Group tunnetaan myös O'Learys- ja Vapiano-ravintoloista. KFC on osa yhdysvaltalaista Yum! Brandsia, joka omistaa muun muassa Pizza Hut- ja Taco Bell -ketjut.

Juttua täydennetty toimitusjohtajan kommenteilla kello 9.10 ja kello 12.03. Poistettu juttuun kuulumatonta tekstiä 10.38.

Lukijoilla selvä mielipide pikaruokajättien ykkösestä – "Vie kilpailijoita kuin majoneesiin tuhriintunutta servettiä"

"Täydellinen makuräjähdys!" –  Helsingin paras burger-ravintola sai lukijoilta äänivyöryn, katso tästä 10 parhaan lista

"Hyvää mättöä!" Tässä on Helsingin parhaaksi valittu kebab-ravintola – lukijoilta äänivyöry julkkisten suosimalle ketjulle

Burgerguru Mika testasi 13 kaupan pekonipakettia – yksi valmistaja oli täysin ylivoimainen

Pikaruokaketju KFC eli Kentucky Fried Chicken avaa ravintolan Ülemiste-keskukseen