Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläisen kirkon erikoisesta "40 e/naama" -tempauksesta tuli hillitön hitti – näin tuhansien eurojen potti käytetään

Korona-aikana kirkon penkit ovat tavallisesti tyhjät, mutta Huopalahden kirkossa jumalanpalvelusta kuuntelee pahviset ihmishahmot oikeiden seurakuntalaisten sijaan. Mistä on kyse?

Haagan seurakunta kerää vuoden 2021 Yhteisvastuukeräykseen rahaa pahvihahmojen avulla. Kuka tahansa voi siis tilata kirkon penkille oman pahvihahmonsa, ja näin osallistuu keräykseen.

Hahmoista saatu tuotto annetaan lyhentämättömänä Yhteisvastuukeräykseen tukemaan syrjäytyneitä ja syrjäytymisvaarassa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailman kriisialueilla. Seurakunnan maan diakoniatyöhön ikäihmisten parissa jää 20 prosenttia keräystuotosta.

Yksi hahmo maksaa 40 euroa. Pahvihahmoa varten on lähetettävä kasvokuva Haagan seurakunnan yhteisvastuukeräyksen keräyspäällikkö Sami Lahtiselle.

– Koko raha menee yhteisvastuukeräykseen, eli emme ota toimintakuluja välistä, Lahtinen sanoo.

Keräys on tuottanut muutamassa viikossa noin 5 000 euroa. Vaikka hahmoja on jo yli sata, vielä hahmoja mahtuu lisää esimerkiksi ylätasanteelle. Omansa saa hakea pois koska tahansa, kun tahtoo, mutta seurakunnan väki toivoo, että näin korona-aikana pahvihahmot olisivat seurakunnan ilona kirkossa.

Yhteisvastuukeräys piti alunperin päättyä huhtikuun lopussa, mutta sitä koronan takia Yhteisvastuukeräyksen keräyslupaa on jatkettu kesän yli.

Kansalaisjärjestö on jakanut perheille lahjakortteja ruoan hankintaan jo yli 700 000 euron arvosta – "Avun tarve on valtaisa"

Helsinkiläinen avustusjärjestö on saanut lahjoituksia valtavasti – Joulupuu-keräyksen saldo jäi tänä vuonna aiempaa vähäisemmäksi

Hannele Kuronen kerää taas lahjoitusvaatteita asunnottomia varten – vaatteet voi tuoda hänelle kotiin

Kodittomille nuorille kerättiin 40 000 euroa uudella lahjoitustavalla – Helsingin tukipisteeseen tullaan Lapista asti