Kulosaaren sillassa vaurioita – autoliikennettä saatetaan rajoittaa jo lähitulevaisuudessa

Kulosaaren sillan perustuksissa on havaittu vaurioita, jotka vaativat sillan korjaamista. Vaurioita on havaittu sillan pohjoisreunassa, jossa kahteen sillan välitukeen on tullut halkeamia. Lisäksi samassa kohdassa merenpohjassa sijaitseviin perustuksiin on tullut painumia.

Tämän hetkisten tietojen perusteella vauriot ovat aiheutuneet sillan lähistöllä tehdyistä paalutustöistä.

Kaupungin asiantuntijat tutkivat sillan rakenteita ja pohtivat vaihtoehtoja vaurioiden korjaamiseksi. Liikenne sillalla jatkuu toistaiseksi normaalisti, koska silta on stabiili eikä uhkaa äkillisestä vaaratilanteesta ole.

Sillan kuntoa ryhdyttiin selvittämään viime kesänä ja joulukuussa valmistui viistokaikuluotaus, joka todensi epäilyt sillan vaurioista. Siltaan on lisätty tarkkailupisteitä, joilla sillan liikkeitä seurataan.

Tarkempaa tietoa sillan perustusten nykytilasta saadaan pohjatutkimuksella, joka toteutetaan jäiden lähdettyä. Vasta tämän mittauksen jälkeen voidaan päättää kaikista tarvittavista toimenpiteistä. Sillan korjausten suunnittelu ja toteutus on monivuotinen projekti.

Ohittaminen ei sovi Helsingin uuden pyöräkadun henkeen – "Moni on toivonut kieltokylttejä"

Kaupunki kertoo tiedotteessa olevan mahdollista, että turvallisuuden varmentamiseksi autoliikennettä joudutaan jo lähitulevaisuudessa rajoittamaan sulkemalla osa ajokaistoista. Pyöräliikenteeseen, kävely-yhteyksiin tai metron liikennöintiin ei ole tarkoitus tehdä muutoksia.

Kulosaaren Helsingin kantakaupunkiin yhdistävä Kulosaaren silta valmistui vuonna 1957. Siltaa on viimeksi peruskorjattu vuonna 2011. Kulosaaren sillan ylittää päivittäin noin 50 000 autoa ja noin 4000 pyörää.

Kulosaaren tornitaloille aikalisä – lautakunta haluaa tarkemmat selvitykset

"Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut