Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä onkaan valo ja miten se leikkii? – Annantalon virtuaalinäyttely ylittää rajoja

Annantalon uusin näyttely on nimeltään M itä valo kuvaa!

Se lähestyy valoa ja kuvaa leikillisen tutkimuksen kautta. Mitä on valo? Mihin se menee? Miten aika näkyy? Mihin kaikkeen valokuva taipuu ilmiönä, välineenä ja inspiraation lähteenä?

Monitaiteisessa näyttelyssä on esillä Annantalon valokuvan ja muiden taideaineiden oppilaiden töitä sekä heidän valitsemiaan teoksia Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmista.

Näyttely on nähtävissä virtuaalisesti Annantalon verkkosivuilla 24. maaliskuuta alkaen, jolloin talon Facebook-sivuilla ja Helsinki-kanavalla nähdään avajaislähetys kello 17.

Näyttely on avoinna 19. syyskuuta saakka.

Ihmisen havainnot ympäröivästä maailmasta muokkaavat jokaisen ajattelua ja toimintaa.

Ne ovat sidoksissa kehon fyysisiin ominaisuuksiin sekä elettyyn elämään ja kulttuuriin. Ihmisen havainnot ovat hyvin rajallinen otos kaikesta siitä, mitä ympärillämme on jatkuvasti tekeillä.

Valo ja kameran linssi piirtävät esiin asioita, joiden olemassaolosta emme muuten tietäisi tai joita emme kykenisi aisteillamme havaitsemaan.

Varjoissa häilyvät kuvajaiset paljastuvat, liike jähmettyy ja toisenlaiset todellisuudet aukeavat eteemme.

Annantalossa on tehty yhteistyötä valoteeman parissa yli taiderajojen: keramiikan veistos heittää varjoja, teatterissa löytävät muotonsa sisäiset tunne-elämän valot ja varjot, sanataiteen aaverunot heijastuvat harsokankaille.

Mitä valo kuvaa! on riemulaulu mielen leikille.

Annantalon vapaa-ajan taideryhmien lisäksi näyttelyssä on mukana myös syksyn 2020 aikana 5x2-taideopetukseen osallistuneiden koululaisryhmien töitä.