Jopa hiustenhoitoaine veronmaksajien piikkiin – IS: Tytti Yli-Viikarin ostamat stailauspalvelut eivät liittyneetkään yksittäiseen kuvaukseen

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin viraston luottokortilla maksamat laskut nousivat valtakunnan puheenaiheeksi Ilta-Sanomien uutisoitua lauantaina, että Yli-Viikari osti muun muassa neljä kertaa erilaisia stailauspalveluja vuonna 2019.

Kummalliseksi asian tekee varsinkin se, että VTV:n rooli on vahtia valtion rahankäytön asianmukaisuutta. Yli-Viikari ei ole suostunut kommentoimaan rahankäyttöään julkisesti.

Yli-Viikarin helsinkiläisestä spa:sta tammikuussa 2019 hankkimien stailauspalvelujen selitettiin ensin liittyvän pääjohtajan valokuvaukseen. Tiistaina VTV:n hallinnosta ja resursseista vastaava johtaja Tuula Sandholm tarkensi kuitenkin IS:lle, että "Yli-Viikarin hiusmuotoiluvalmennus on ollut ”osa kuvausten yleistä visuaalista onnistumista tukevaa kokonaisuutta, eikä ole liittynyt yksittäiseen kuvaukseen”.

Vastaavasti Yli-Viikari osti huhtikuussa helsinkiläisestä kampaamo Sydämen Pohjasta Oy:ltä 204 euron palvelun, johon sisältyi värin ja muotoilupalvelujen lisäksi ”extreme megamask”. IS on julkaissut kuitin ostotapahtumasta.

Nopealla googlauksella ilmenee, että "extreme mega mask" on Redken-tuotemerkin hoitoaine, joka maksaa noin 20 euroa pullo. Noin 11 300 euron kuukausipalkkaa nauttiva Tytti Yli-Viikari maksatti siis oman hiustenhoitoaineensa veronmaksajilla. VTV:stä kiistetään, että Yli-Viikari olisi maksanut henkilökohtaisia menojaan käyttöönsä saamalla luottokortilla.

VTV:stä selvitettiin ensin IS:lle, että Yli-Viikarin kampaamokäynti liittyi viraston vuosikertomuksen kuvauksiin, vaikka nämä kuvaukset pidettiin vasta kolme viikkoa käynnin jälkeen. Sen sijaan valtiopäivien avajaiset pidettiin vain kaksi päivää stailauskäynnin jälkeen. Tuula Sandholm kiistää edelleen IS:lle, että pääjohtajan stailaus olisi liittynyt valtiopäivien avajaisiin.

Lisäksi huomiota ovat kiinnittäneet VTV:ssä matkustamiseen käytetyt muhkeat summat. IS:n aiemmassa jutussa esimerkkinä käytettiin VTV:n kansainvälisten asioiden asiantuntijan Outi Jurkkolan 15 608 euroa maksanutta kouluttautumismatkaa. Se suuntautui Bhutaniin ja Etelä-Afrikkaan.

Tuula Sandholm kommentoi lehdelle, että kokonaisselvitystä pääjohtajan ja henkilöstön kuluista VTV:ssä tehdään parhaillaan.

Yle kertoi aiemmin, että Yli-Viikarin matkalaskut olivat Ylen selvityksen mukaan toissa vuonna 55:tä valtion viraston johtajasta suurimmat, 55 266 euroa.

Yli-Viikarin luottokorttikulut olivat vuosina 2018–2020 olivat yhteensä 59 171 euroa.

Toistaiseksi Tytti Yli-Viikarin eroa tehtävästään ei ole vaadittu.

Juttua muokattu 25.3: Muutettu sanamuotoja jutussa ja otsikossa, poistettu sana "virallinen" liittyen pääkohtajan valokuvauksiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut