Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulut palaavat lähiopetukseen vapun jälkeen pääkaupunkiseudulla – myös harrastuksissa päästää sisätiloihin

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille. Asiasta linjasi Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiistaina.

Peruskoulun 7.-10. -luokat ja toinen aste siirtyvät kokonaan lähiopetukseen vapun jälkeen maanantaina 3. toukokuuta alkaen. Tällä haavaa opetus järjestetään vuorottelumallilla.

Myös lukiot ja ammatilliset oppilaitokset jatkavat vuorottelumallissa 2. toukokuuta asti, jonka jälkeen ne siirtyvät kokonaan lähiopetukseen.

Koordinaatioryhmä linjasi lisäksi, että 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta on mahdollista myös sisätiloissa 3. toukokuuta alkaen rajoitetusti, jos Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös tilojen sulkemisesta ei ole tuolloin enää voimassa.

Harrastustoiminnan avaaminen edellyttää muun muassa terveysturvallisuussuunnitelman toimittamista kaupungille.

Mahdollisuus uimahallikäynteihin avataan erityisuimakortin haltijoille 3. toukokuuta alkaen, jos tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n mukainen päätös ei ole enää voimassa.

Yli kuuden hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen kieltämistä koordinaatioryhmä suosittelee edelleen sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa 16. toukokuuta asti. Päätöksen asiassa tekee aluehallintovirasto.

Yhtä pitkään on myös vältettävä henkilöiden välisiä lähikontakteja asiakastiloissa.

Koordinaatioryhmä jatkaa edelleen suunnitelmien valmistelua rajoitusten purkamisesta pääkaupunkiseudulla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt laajasti julkisen ja yksityisen sektorin tiloja suljettavaksi koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 58 g mukaisesti. Päätös on voimassa 28. huhtikuuta asti.