Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Whatsappin takaraja uusien käyttöehtojen hyväksymiselle lähestyy – Ilman hyväksyntää sovelluksen toiminta heikkenee merkittävästi tämän päivämäärän jälkeen

Viestintäsovellus Whatsappin käyttäjien on pian hyväksyttävä uudet kohua herättäneet käyttöehdot, jos haluavat jatkaa palvelun käyttöä normaalisti.

Whatsapp kertoo omilla sivuillaan, että takaraja on 15. toukokuuta eli ensi viikolla.

– Jos et ole hyväksynyt ehtoja siihen mennessä, Whatsapp ei poista tiliäsi. Käytössäsi ei kuitenkaan ole Whatsappin täyttä toimintaa, kunnes hyväksyt. Lyhyen aikaa voit vastaanottaa puheluita ja ilmoituksia, mutta et voi lukea tai lähettää viestejä sovelluksesta, Whatsappin sivuilla kerrotaan.

Tech Crunch -julkaisu kertoi helmikuussa, että tämä lyhyt aika tarkoittaisi joitakin viikkoja.

Muutokset voi hyväksyä toukokuun 15. päivän jälkeenkin, mutta sillä välin viestit ovat saavuttamattomissa.

Whatsappin mukaan ennen 15. toukokuuta on mahdollista ladata viestihistoria omaan puhelimeen.

Jos sovelluksen tiliä ei käytä 120 päivään, Whatsapp poistaa tilin käytöstä. Jotta tilin katsottaisiin olevan aktiivinen, puhelimen on oltava yhteydessä verkkoon, kun sovellusta pitää päällä.

Alun perin Whatsapp vaati käyttäjiä hyväksymään uudet käyttöehdot jo helmikuussa. Takarajaa siirrettiin, kun uudet käyttöehdot herättivät kohun.

Eniten kritiikkiä herätti Whatsappin tietojen jakamisesta sen omistavan Facebookin kanssa. WhatsAppin mukaan muutokset mahdollistavat helpomman viestinnän yritysten kanssa Facebookia hyödyntäen, mutta että tämä on täysin vapaaehtoista.

Whatsapp on kertonut eri medioissa, että eurooppalaisten käyttäjien tietojen jakaminen ei muutu.

Yhtiön sivuilla onkin Eurooppaan ja sen ulkopuolelle hyvin erilaiset ehdot kohdassa "kuinka työskentelemme muiden Facebook-yhtiöiden kanssa". Molemmilla alueilla sallitaan se, että Whatsapp jakaa käyttäjistä keräämäänsä tietoa muille Facebookin yhtiöille ja että nämä jakavat tietoa Facebookille. Eurooppalaisissa käyttöehdoissa kuitenkin kielletään muita yhtiöitä käyttämästä Whatsappilta saamaansa tietoa omiin tarkoituksiinsa ja muualla maailmassa tiedon käyttäminen sallitaan.

Muualla maailmassa siis esimerkiksi mainosten kohdentaminen on mahdollista Whatsappista kerätyn tiedon avulla. Whatsapp lupaa kuitenkin kaikille käyttäjilleen edelleen täysin salatun tiedonvälityksen eli sovellus ei pääse lukemaan sen kautta lähetettyjen viestien sisältöä.

Whatsappin ehdot ovat sallineet tietyn metatiedon jakamisen jo aiemmin. Tällaista tietoa ovat muun muassa käyttäjän puhelinnumero ja laitteen tiedot.