Kruununhaasta ei pääse pyöräilemään siltaa pitkin Kalasatamaan – resurssit halutaan suunnata kiireellisempiin hankkeisiin

Valtuustoaloite Kalasataman Nihdin ja Tervasaaren välisestä kevyen liikenteen sillasta ei ottanut tulta alleen.

Kaupunginhallitus katsoo, että jalankulun ja pyöräilyn sillan suunnittelu ei ole tällä hetkellä ajankohtaista. Vaikka aloitteessa esitetty silta itsessään olisi hyvä lisä alueen reitistöön, on resurssit tärkeä suunnata kiireisempiin hankkeisiin.

Alueelle on jo tulossa Nihdistä Merihakaan kulkeva Merihaansilta, jonka toteutus ajoittuu vuosille 2024–2026. Silta parantaa Kalasataman eteläosien yhteyksiä keskustaan merkittävästi. Silta on varattu Kruunusillat-pikaraitiotielle, pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Merihaansiltaan liittyy tulevaisuudessa Hanasaaresta Hiilisatamansilta, joka täydentää osaltaan baana- ja jalankulkuverkkoa.

Hakaniemen elinkaarensa päässä oleva silta korvataan matalammalla ratkaisulla. Tämä silta parantaa osaltaan erityisesti pyöräilyn ja jalankulun yhteyksiä Kalasataman ja keskustan välillä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut