Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kun muutin Helsinkiin, oma auto ei käynyt mielessäkään" – nyt Ernest ajaa katumaasturilla, joka löi perheenisän ällikällä

Kuljettaja: Näyttelijä Ernest Lawson viihtyy tien päällä.

Turvallisuus ja käytännöllisyys olivat isossa roolissa, kun Ernest Lawson hankki perheelleen menopelin.

Auto on ollut iso osa oululaissyntyisen näyttelijän Ernest Lawsonin arkea. Näin on myös jatkossa, kun myös esiintyjän työarki palaa raiteilleen koronan jäljiltä. Epidemia on auttamatta vaikuttanut juontajan ja esiintyjän työmenoihin.

– Olen tosi paljon tien päällä, espoolainen Lawson huokaisee.

"Kun muutin Helsinkiin, oma auto ei käynyt mielessäkään" – nyt Ernest ajaa katumaasturilla, joka sai perheenisän hämmästymään

Perheelliselle miehelle keskiöön nousevat auton turvallisuus ja ajamisen helppous. Lawson ajaa Škoda Kodiaqilla, tšekkiläisen automerkin ensimmäisellä isolla katumaasturilla.

– Škoda oli minulle uusi tuttavuus. Toki tiesin merkin ja sen, että Škoda on yksi Suomen suosituimpia autoja. Hämmästyin, kun kävin koeajamassa Škoda Kodiaqin. Auto myi itsensä minulle todella nopeasti, farmariautoihin tottunut Lawson kehaisee.

Äitini on opettanut, että mihinkään ei ole niin kiire, että pitäisi aiheuttaa vaaratilanteita.

Punavuoren pornokuningas Tom Sjöberg körötti jenkkiautoilla 19 vuotta ennen kuin hankki ajokortin – ”Säästin viimeisen Cadillacin tyttärelleni”

Lawson suoritti autokoulun 18-vuotiaana synnyinkaupungissaan Oulussa. Ensimmäiset vuodet nuorukainen ajoi vanhempiensa autolla, eikä omalle autolle ollut tarvetta, kun opinnot veivät nuorukaisen Helsinkiin.

– Kun muutin Helsinkiin, ei käynyt mielessäkään, että tarvitsen omaa autoa. Luotin julkisiin kulkuvälineisiin. Hankin ensimmäisen oman autoni, Huyndai i30:n, kun julkisista kulkuvälineistä tuli hankala liikkumismuoto.

Vaikka Lawson ajaa vuosittain kymmeniä tuhansia kilometrejä, hän ei ole joutunut onnettomuuteen tai vaaratilanteisiin. Näyttelijä kiittää tästä paitsi onneaan myös kotikasvatustaan. Hänen rauhallinen temperamenttinsa sopii tien päälle.

– Minun ei tarvitse olla jonon ensimmäisenä. Jos olen vähän myöhässä, en lähde herkästi ohittamaan. Äitini on opettanut, että mihinkään ei ole niin kiire, että pitäisi aiheuttaa vaaratilanteita, Lawson tähdentää.

Juttua muokattu 10.5. klo 9.50: Poistettu Lawsonin sitaatti, jossa hän kehuu auton ominaisuuksia. Julkisen sanan neuvosto on antanut jutusta langettavan päätöksen 26.8. 2021.

Ford Mustangin "sähköhevonen" kiihtyy rivakasti – mahdollista ajaa yhdellä polkimella

Pasilta harvinainen kunnianosoitus lapsuuden sankareille – löysi itsensä "Toyotan rallitallista Tallinnassa"

Lauttasaareen toivotaan lisää turvallisuutta: töyssyjä, hidasteita, alhaisempia nopeusrajoituksia

17-vuotias poika jäi maasturin yliajamaksi suojatiellä Helsingissä:  pelätylle kadulle asennetaan peltipoliisi –  "Liikenne on hyvin levotonta"

Nyt räpsyy! Tässä on Helsingin uusi sakkorysä – "Osa jatkaa melkein motarinopeuksilla"